Barakazi, rekora imza attı

Genel 2.07.2018 15:35:07 0
Barakazi, rekora imza attı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2018 15:35
4 yılda 94 bin metrekarelik alana sahip 9 yeni parkı kente kazandıran Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediyecilik tarihinde düzenlenen toplam yeşil alan miktarını aşarak rekora imza attı.
Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılından bu yana 42 bin metrekarelik alana sahip 8 yeni park yapıldığını belirterek, Selahaddin Eyyub-i Mahallesi’nde yapımı devam eden 52 bin metrekarelik ‘kent park’ ile 94 bin metrekarelik yeşil alanın kente kazandırılacağını söyledi. 4 yılda tüm zamanlardan daha fazla yeşil alan inşa ettiklerini kaydeden Barakazi, “Görev süremizce ilimize kazandırdığımız yeşil alan miktarı, şimdiye kadar yapılmış yeşil alan miktarını fazlasıyla geçiyor. Millet Bahçesi projemiz ile birlikte ilimize 9 yeni park kazandırmanın yanı sıra mevcut parklarımızın bakım ve onarımlarını yaptık. 18 parkta engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. Bunların yanı Bahçelievler’deki su depolarımızın bulunduğu alanı seyir terasına dönüştüreceğiz. DSİ parkını da devralarak mesire alanlarımızı genişleteceğiz” dedi.

“Peyzaj çalışmalarını önemsiyoruz”
Yeşil alanları istenilen düzeye getirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Barakazi, peyzaj çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Barakazi, “120 bine aşkın ağaç, çalı, fidan dikimi gerçekleştirdik. Mezarlık, yamaç ve okul bahçelerinin yeşillendirdik. Bingöl-Elazığ-Muş yolu güzergahındaki refüj ve yeşil alanların düzenledik. Çalı grubu ve soğanlı bitkiler ile refüjler ve yamaç kısımlarında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yaptık. Kentin muhtelif cadde ve sokaklarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Yeşil alanlarımızı korumak ve güzelleştirmek için kendi fidanlığımızı kurduk. Burada yetiştireceğimiz fidanlarla hem dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağız hem de kendi yetiştirdiğimiz bitkilerle daha hızlı bir şekilde toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

“Parklarımız dolup taşıyor”
Kent genelinde bulunan parkların aile ve çocuklarca sıkça kullanıldığını belirten Barakazi, parkların vatandaşların vazgeçilmesi haline geldiğini belirtti. Özellikle akşam saatlerinde parkları dolduran vatandaşların yeşil alanlarda aileleriyle zaman geçirdiği kaydeden Barakazi, şunları söyledi:
“Çocuklarımız parklarda güvenli bir şekilde zaman geçirerek dış tehditlerden korunmuş oluyor. Yeşil alana yönelik hayata geçirdiğimiz projelerimizi, Kentpark ile taçlandıracağız. 52 bin metrekarelik alan imkanıyla bölgenin ender parklarından olan parkımızda cami, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kaykay pisti, bahçe satrancı, kadın bakım evi, trambolin, bazalt yürüyüş yolları, bisiklet yolları, barbekülü piknik alanları, yeşil alanlar, müştemilatlar olacak. Yeşil alan düzenlemeleri ve ilimize yeni parklar kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.
Anahtar Kelimeler: Barakazi rekora imza attı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ