Bakan Tüfenkçi: 'Terörü hem kırsalda hem şehirde hareket edemez hale getirdik'

Genel 17.02.2018 12:50:31 0
Bakan Tüfenkçi:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.02.2018 12:50
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terörü hem kırsalda hem şehirde hareket edemez hale getirdik. Etmeye de devam edeceğiz" dedi.
Bakan Tüfenkci, Malatya’da AK Parti Yeşilyurt İlçe Teşkilatı tarafında düzenlenen kahvaltıya katıldı. Programda konuşan Bakan Tüfenkci, "Her zamandan daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde biliyorsunuz biz Afrin’de bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Türkiye bu operasyonlar daha önce de yaptık, El Bab’da, Cerablus’ta, Şırnak’ta, Cizre’de yaptık yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
Terörün hem kırsalda hem şehirde hareket edemez hale geldiğini ifade eden Tüfenkçi, "Bunun devamı olarak da sınırlarımızın dışında da yuvalanan terör örgütlerine karşı tıpkı Kandil’e, El Bab’a yaptığımız operasyonlar gibi şu anda da Afrin’e operasyon yapıyoruz. Biz Afrin’de bir etnik gruba karşı operasyon yapmıyoruz, teröre karşı operasyon yapıyoruz. ABD’nin destekçilerinin de onun destekçileri de bunu çok iyi biliyor ve biz bunu görüşmelerde terörle mücadelenin nedenlerini belgelerle ortaya koyduk" şeklinde konuştu.
ABD ve destekçilerinden farklı anlayış yerine teröre karşı ortak bir anlayış beklediklerini bildiren Bakan Tüfenkci, "Eğer dünya samimiyse eğer Cenevre Birleşmiş Milletleri’nin bir anlamı varsa terörün o bölgelerde yok edilmesi, oradaki çocukların özgürlüğe kavuşturulması gerekir. Eğer oradaki ticareti terör örgütleri kontrol ediyorsa, sömürüyorsa, eğer oradaki tarımı terör örgütleri Afrinliler’e yedirmiyorsa Türkiye olarak biz bundan rahatsızlık duyarız. Bir de oradan terör yuvarlanmalarıyla Türkiye’ye karşı füzeler atılıyorsa, sivil vatandaşlarımız şehit oluyorsa, yararlanıyorsa biz buna asla ve asla müsaade etmeyiz ve etmeyeceğimizi de ilan ettik. Operasyonlar başarıyla devam ediyor. Onun için Türkye’de de dünyada da biz bu anlayışla hareket ediyoruz ve bu anlayışla operasyonları sürdürüyoruz. Gittiğimiz yerde insani yardımlarımızla, sivillere karşı hassasiyetimizle dünyada fark oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ