Bakan Tüfenkci: 'Mahmur'a da Kandil'e de gireceğiz'

Genel 10.06.2018 17:50:08 0
Bakan Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2018 17:50
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "PKK’nın, PYD’nin inine giriyoruz. Afrin’de, Cerablus’ta yaptık sıra Kandil’de. Mart ayından beri operasyonlar sürüyor. Birileri bundan rahatsız. Siz çatlasanız da, patlasanız da hem Mahmur’a hem de Kandil’e gireceğiz" dedi.
Bakan Tüfenkci, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Beydağı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin her alanda 3,5 kat büyüdüğünü kaydeden Bakan Tüfenkci, "Bu hareket, erdemliler hareketi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulduğunda -Biz Türkiye’yi kalkındıracağız, insanımızın refah düzeyini artıracağız, insanı yaşatacağız ki devlet yaşasın- dedik ve millete hizmeti şiar edindik. Dolayısıyla biz hep eser siyaseti yaptık. Hizmet siyaseti yaptık. Hep Türkiye’yi değiştirmenin hayallerini kurduk. Türkiye’yi dönüştürmenin hayallerini kurduk. İnsanlarımızın refah düzeyini artırarak, 16 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında dağlar kadar fark oluşturduk. Türkiye’yi her alanda 3,5 kat büyüttük. Kimi alanlarda 5 kat, 10 kat, 20 kat büyüttük" şeklinde konuştu.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi sert sözlerle eleştiren Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:
"Türkiye’yi her alanda modern bir hale getirdik. Ama birileri kalkmış diyor ki ’bunlar beton yığınları.’ Peki beton yığınlarıysa, bunlar önemsiz şeylerse, senin siyasi tarihinde kaç köprü, duble yol, baraj yaptın? Kaç hastane, üniversite, havaalanı yaptınız, gel burada anlat millet öğrensin. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de 26 havaalanı vardı bugün 52 havaalanı var. Biz bugün 81 ile 81 üniversite yaptık. Türkiye’de üniversite sayısı 206’yı geçti. Eğer bu yollar, bu limanlar olmasaydı siz hangi fabrikayı, üretimi yapabilirdiniz, ürettiğinizi pazarlara nasıl ulaştırabilirdiniz? ’Biz cumhurbaşkanı seçilirsek yerli üretim, otomotivi ortadan kaldıracağız’ diyorlar. Hani üretimden, iş, aştan yanaydınız. Türkiye’nin ortaya çıkarttığı yerli, modern teknolojiyle, dünyayla rekabet edebilecek kendi markamızı oluşturduğumuz yerli otomotivi sen nasıl ortadan kaldırabilirsin? Ama sen biliyorsun ki millet sana bu yetkiyi vermez. 16 yıllık tecrübe büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’a mı yetkiyi verir bu millet yoksa çırak bile olamayan Muharrem İnce’ye mi verir? Bunun kararını 24 Haziran’da milletimiz verecek. Eğer siz şahsiyetli bir dış politika istiyorsanız, ’dünya beşten büyüktür’ diyorsanız, ’Kudüs bizim kırmızı çizgimiz’ diyorsanız, ’Filistin, Myanmar, Suriye’deki mazlumların, ümmetin meselesi bizim meselemiz’ diyorsanız o zaman Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti diyeceksiniz."
Bakan Tüfenkci, terör örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ifade ederek, "Kandil’e operasyon yapıyoruz. PKK’nın, PYD’nin inine giriyoruz. Afrin’de, Cerablus’ta yaptık sıra Kandil’de. Mart ayından beri operasyonlar sürüyor. Birileri bundan rahatsız. Onlar zamanında da FETÖ’nün, PKK’nın, PYD’nin avukatlığını yapmışlardı, sırtlarını terör örgütlerine dayamışlardı. Şimdi algı operasyonu yapıyorlar. ’Davulla zurnayla Kandil’e operasyon mu olur ya da Kandil’i boşlattılar boşuna girmeyin’ diyorlar. Siz çatlasanız da, patlasanız da hem Mahmur’a hem de Kandil’e gireceğiz, Allah’ın izniyle o terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Onun için; 24 Haziran’da güçlü Türkiye için, güçlü bir Malatya için, güçlü bir meclis için, güçlü bir hükümet için destek vermeye hazır mıyız? Vakit Malatya, Türkiye, inananlarla yola devam vakti. Vakit, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapma zamanı. Sorunların ve dertlerin çaresi Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ