Baba ile oğlunun 'hayat koşusu' devam ediyor

İzmir'de kistik fibrozis hastalığı nedeniyle yaşaması için akciğerlerini çalıştırmak zorunda olan çocuk ile babasının 2 kilometreyle başladıkları günlük koşu mesafesi 15 kilometreye kadar çıktı.

Genel 15.06.2019 12:16:57 0
Baba ile oğlunun
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.06.2019 12:16

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - Tedavisi olmayan genetik bir hastalık olan "kistik fibrozis" tanısı konulan oğlunun akciğerlerinin rahat çalışıp nefes alması için her gün evladı ile koşan İzmirli baba, fedakarlığıyla dikkati çekiyor.

Kemalpaşa ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Güneri'nin hayatı 14 yıl önce büyük oğlu Fatih'in dünyaya gelmesiyle değişti. Doğum sonrası yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle oğluna akciğer ve sindirim sistemini etkileyen "kistik fibrozis" hastalığı teşhisi konulan baba, hayatını evladına göre şekillendirdi.

Öğretmen olarak tayini Hakkari'ye çıkan Güneri, oğlunun tedavisi için çok sevdiği mesleğinden istifa etmek zorunda kaldı.

Doktorlar, Güneri'ye hastalığın tedavisinin olmadığını ama akciğerinin rahat çalışması için oğlunun spor yapması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine baba Güneri, oğluyla koşmaya başladı. Baba ve oğlu ilk dönemde uzun doğa yürüyüşleri yaptı, daha sonra koşuya yöneldi. Gökhan ve Fatih Güneri, 9 yıl önce günde 2 kilometreyle başladıkları koşuyu 15 kilometreye kadar çıkardı.

"Babalar Günü'nün ayrı bir önemi var"

Gökhan Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalıkla ilgili bilgiler almaya başlayınca oğluna örnek olmak amacıyla spora başladığını söyledi.

Babalar Günü'nün kendisi için ayrı bir öneminin bulunduğunu, baba olmanın getirdiği sorumluluklardan kaçmayan bir insan olduğunu dile getiren Güneri, hayatını oğlunun sağlığının yanı sıra bu hastalığın tanınmasına da adadığını ifade etti.

Güneri, şöyle konuştu:

"Fatih ilk zamanlarda koşmak istemedi ama artık severek spor yapıyor. Oğlumun metabolizması çok güçlü değil ve hayatta kalması için koşması gerekiyor. Oğlum yorulduğu zaman elinden tutup, 'hadi babacığım, ben yanındayım, koşmamız gerekiyor, çünkü tedaviyle ilgili elimizde hiçbir şey yok, sadece koşacağız' diyorum.

Yakın çevrem 'yeter artık sabahtan akşama kadar nereye koşacaksın' diyor. Yorucu ama çok özel bir amacım var. Yorgunluk beni hiç etkilemiyor. Koşarken düşündüğüm tek şey çocuğumun ve çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması. Oğlum sayesinde Türkiye'nin önde gelen maratoncuları arasında da yer almaya başladım. Yağmur çamur demeden günde 15, yılda ise yaklaşık 5 bin kilometre koşuyoruz."

Eşinin kendisine hep destek olduğunu dile getiren Güneri, bu hastalıkla ilgili gerçekleştirilen etkinliklere katılarak birçok aileye umut olduklarını aktardı.

"Babamla gurur duyuyorum"

Fatih Güneri de babasının kendisi için çok fedakarlık yaptığını söyledi.

Her zaman babasını örnek aldığını anlatan Güneri, "Babamla koşunca çok mutlu oluyorum. Benim ve hastalığımla ilgili farkındalık yaratmak için koşuyor. Bazen beraber maratonlara da katılıyoruz. Babamla gurur duyuyorum, çok fedakar bir insan. Tüm zamanını benimle geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ