Aziziye Destanı’nın 144’üncü yıl dönümünde şehitler tabyalarda anıldı

Nene Hatun’un destanlaştığı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın (93 Harbi) 144’üncü yıl dönümünde Aziziye Tabyalarında anma töreni düzenlendi.

Genel 9.11.2021 12:45:57 0
Aziziye Destanı’nın 144’üncü yıl dönümünde şehitler tabyalarda anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2021 12:45

Nene Hatun’un destanlaştığı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın (93 Harbi) 144’üncü yıl dönümünde Aziziye Tabyalarında anma töreni düzenlendi.

Pandemi dolayısıyla vatandaşların katılamadığı anma töreninde Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kurum amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Sultan 2. Abdülhamit’in fermanının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Programın ardından protokol üyeleri Nene Hatun’un kabrini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı da törenin ardından mini bir konser verirken tabyalara oluşturulan hatıra ormanına protokol üyeleri fidan dikti.

Anma programında konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurumluların o dönem emperyalist güçlere izin vermediğini ifade ederek, “Tarihimiz ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. Erzurum’da pozitif anlamda tam manasıyla bir sivil kalkışma meydana geldi. Emperyalist güçler Osmanlı İmparatorluğuna hem doğudan hem batıdan saldırmış durumdaydılar. Erzurum’da hiç tahmin etmedikleri bir durumla karşı karşıya kaldılar. Kahraman ordumuz ciddi anlamda tabyalarda mücadele ediyordular. Sabah okunan salalarla tüm Erzurumluları tabyalara davet ettiler. Başta Nene Hatun olmak üzere Erzurumlular tabyalara koştular. 500’ün üzerinde sivil şehidimiz oldu. Ne kadar övünsek azdır. Bizim tarihimizde leke yoktur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ