Aziziye Belediyesi’nden anlamlı etkinlik

Aziziye Belediyesi, yaşları 9 ile 40 arasında değişen Down sendromlu bireylere unutulmaz bir gün yaşattı. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, önce Aziziye Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladığı özel konuklarına daha sonra Palandö

Genel 27.03.2021 10:14:03 0
Aziziye Belediyesi’nden anlamlı etkinlik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.03.2021 10:14

Aziziye Belediyesi, yaşları 9 ile 40 arasında değişen Down sendromlu bireylere unutulmaz bir gün yaşattı. Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, önce Aziziye Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladığı özel konuklarına daha sonra Palandöken Kayak Merkezi sürprizi yaptı.

Down sendromlu çocuklarla birlikte kızak yarışı yapan Başkan Orhan, etkinlik kapsamında kartopu da oynadığı çocuklarla birlikte gondol turu atmayı da ihmal etmedi. Başkan Orhan, programın sonunda hem özel misafirlerini, hem de ailelerini hediye yağmuruna tuttu.

Belediye Meclis Salonunda Renkli Görüntüler

Aziziye Belediyesi tarafından organize edilen program, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Aziziye Sosyal Hizmetler Merkezi’nin gözetimindeki Down sendromlu bireyler için gerçekleştirildi. İlçede ikamet eden ve yaşları 9-40 arasında değişen Down sendromlu bireyleri Aziziye Belediyesi’nde konuk eden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, hem özel misafirleri, hem de aileleriyle meclis salonunda bir araya geldi. Sempatik tavırları ve güler yüzleriyle dikkat çeken Down sendromlu çocuk ve gençlerle bir süre sohbet eden Muhammed Cevdet Orhan, 12 yaşındaki Abdurrahman Ulağ’ı Meclis Başkanlığı koltuğuna oturturken, 9 yaşındaki Esmanur Çınar ve Tuğba Yüzügüldü’ye ise Kâtip Üyelik görevi verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu Meclis etkinliğinin ardından Başkan Orhan, Aziziye’nin minik konuklarıyla birlikte Palandöken’in yolunu tuttu.

Palandöken’de Kızakla Kayak Keyfi

Aziziye Belediye Başkanı Orhan’la birlikte Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Erzurum Kayak Kulübü’ne konuk olan Down sendromlu bireyler, burada bir süre dinlendikten sonra Kulüp Başkanı Atakatan Alaftargil tarafından tahsis edilen kızaklarla kayak keyfini doyasıya yaşadı. Kızaklara binerek yarış yapan Down sendromlu miniklere, yine kendileri gibi Down sendromlu olan 40 yaşındaki Ahmet Büyükdağ’la 31 yaşındaki Selçuk Davulci de eşlik etti. Kızağa Başkan Orhan’la birlikte binen Esmanr Çınar’ın yaşadığı mutluluk gözlerinden okunurken, kayak keyfini çocuklarıyla birlikte aileleri de yaşadı.

Aziziye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muhsin Aslan’ın da, sonradan katıldığı programda Down sendromlu bireyler gondol turu da yaptı. Aileleriyle birlikte Palandöken’in zirvesine kadar çıkan Aziziye’nin konukları, etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade ederken, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, farkındalık vurgusunda bulundu.

Orhan: Onlar Bizim Yaşam Enerjimiz

Aziziye Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri bu etkinlikle hem sosyal bir sorumluluğu yerine getirdiklerini ve hem de ortaya bir farkındalık koyduklarını ifade eden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “Down sendromlu çocuklarımız ve bireylerimiz, aslında bizim yaşam enerjimizi teşkil ediyor. Onların sosyal yaşam içerisinde çok daha geniş çapta yer edinmelerini sağlamak, bizim elbette en büyük sorumluluğumuzdur. Bu doğrultuda etkinliğimiz için bizimle işbirliği yapan Erzurum Kayak Kulübümüze ve Aziziye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Down sendromlu bireylerin aileleri ise, bugüne kadar hiç görmedikleri Palandöken’i ve kayak merkezini Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik sayesinde gördüklerini belirterek, “Aziziye Belediye Başkanımıza bu güzel gün için çok teşekkür ediyoruz. Hem bizler eğlendik, hem de yavrularımızın mutluluğuna tanıklık olduk. Allah razı olsun” şeklinde konuştular.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ