"Azet Bacı ve Hamdi Dayı" Barbie bebeğe karşı

YEŞİLYURT GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ BAŞKANI REFİKA UÇAR (SAĞDA), GÜLER KOŞAR (SOLDA), GELENEKLERİ YAŞATIYOR

Genel 27.09.2020 11:59:51 0
"Azet Bacı ve Hamdi Dayı" Barbie bebeğe karşı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.09.2020 11:59

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde “Barbie” bebeklere karşı “Azet Bacı” ve “Hamdi Dayı” isimli bebeklerin üretimini sürdüren Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi kadınlar, işi büyütüp kooperatif kurdular.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 10 yıl önce kurulan ve 70 üyesi olan Girişimci Kadınlar Derneğinde yöresel bebekler yapılıyor. Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Refika Uçar, daha kaliteli malzeme ile daha iyi bez bebekler yapabileceklerini, ancak bunun da maliyeti arttırdığını vurguladı. Uçar, “Bez bebek işini yapmak biraz zor oluyor. Doğal olarakta fiyatları biraz pahalı. Bebeklerimiz 100 TL ve 300 TL arasında. Biraz daha zahmetli olduğundan dolayı fiyatlarımız bu şekilde. Vatandaşlarımıza ve müşterilerimize hizmet sunmaya çalışıyoruz“ dedi.

Uçar, “Derneğimiz vardı ve 10 yıldır Yeşilyurt’ta devam etmekteyiz. Derneğimiz varken de herkese ulaşabiliyorduk. Ama şu anda kooperatif kurduk ve inşallah daha geniş kitlelere ulaşmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçar, “Bez bebekler üretmeye devam ediyoruz. Barbie bebeğe karşı Azet Bacı ve Hamdi Dayı bebekleri yapıyoruz. Yeşilyurt ilçemize bağlı yöresel ve doğal ürünler yapılıyor. Girişimci arkadaşlarımız kendi evlerinde yapıyor ve satışlarımızı satış ofisimizde gerçekleştiriyoruz. Kooperatif olarak üretim merkezimizde yapıyoruz, burada satıyoruz. Kooperatifimizde şu an 9 kişi çalışıyor. Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği olarak kooperatifimizi yeni kurduk ve zamana ihtiyacımız var. Müşterilerimize teşekkür ediyoruz, yoğun ilgi gösteriyorlar. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a kadınlar olarak teşekkür ediyorum. Yeşilyurt merkezde bize satış ofisi verdiler. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a bizde destek oldukları için kendisine teşekkür ediyorum. Sümer Park içinde bize yer verdiler” şeklinde konuştu.

“Annelerimizin evlerinde yaptığı lezzet bizim ürünlerimizde var”

Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi girişimci Güler Koşar ise, 10 yıldır girişimci kadınlar olarak emek verdiklerini anlatarak, “Kısa zaman içinde kooperatif kurarak hizmetlerimizi kooperatif çatısı altında vermeye devam ediyoruz. Yeşilyurt ilçemize ait doğal ürünleri tanıtmak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Yeşilyurtumuz Malatyalı vatandaşlarımızın damak zevkine göre, annelerinin yaptıkları yiyeceklere uygun yemek yapıyoruz. Anne lezzetinde yemek yapıyoruz. Müşterilerimiz eski yemekleri istiyorlar. Araştırıyoruz ve onlar gibi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Koşar, “Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimiz de zor ama severek yapıyoruz. Kültürümüz kaybolmasın, yemeklerimiz kaybolmasın diye Malatyamız ve Yeşilyurtumuz yemeklerini yapmaya çalışıyoruz. İlgiden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Yemeklere sevgimizi katıyoruz. Bence en önemli olan da bu. Erişte, tarhana, nar ekşisi gibi ürünlerimiz fazlasıyla var. Erişteyi annem yapardı. Çok güzel ve harika olurdu. Annemden kalan bir alışkanlık. Biz de burada yapıyoruz. Ürünlerimiz her bütçeye uygun diyebilirim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ