Aydemir: ‘Türk Dünyası küresel vicdanı uyandıracaktır’

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Aydemir, Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü coşkusunu paylaşarak, ‘Türk Dünyası küresel vicdanın uyanışına öncü

Genel 11.04.2021 12:10:47 0
Aydemir: ‘Türk Dünyası küresel vicdanı uyandıracaktır’
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2021 12:10

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Aydemir, Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü coşkusunu paylaşarak, ‘Türk Dünyası küresel vicdanın uyanışına öncülük etmeyi sürdürecektir. ‘ dedi.

Türk Dünyası Tek Millet

Ankara Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var, Sefa da” ve “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitaplarının tanıtım konferansı ve Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. Yıldönümünü kutlama etkinliklerine katılan Milletvekili Aydemir yaptığı sunumda, Türk Dünyasını Tek Millet vurgusuyla tarif etti.

Aydemir’den Destan Şiirinin İfadesiyle Tarif

Etkinlik sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, Destan Şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun, ‘Uyanınca Türk ün özü/Gerçekleşir Tanrı sözü/Olur bir gün şu yeryüzü/İnsanlığın hür meydanı’ dizelerini paylaşarak, Dili, Dini, Töresi ve ufku bir olan Türk Dünyasının mümtaz adreslerinden kardeş Türkmenistan’ın 30’uncu kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyoruz. ‘ dedi.

Aydemir’den Teşekkür

Milletvekili Aydemir, ‘Ev sahipliğini Ankara Üniversitesinin yaptığı Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı etkinliğinin farklı etaplarına iştirak ettik. Türk Dünyasına dönük sahabetliği ile gönüllerde yer bulan Ankara Üniversitesi Rektörü sayın Necdet Ünüvar Türkmenistan Büyükelçimiz Sayın İşankuli Amanlıyev’e minnettarız.’ kaydını düştü.

Aydemir Erzurum Kültürünü Paylaştı

Konuşmasında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var, Sefa da” adlı eserine atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, milli ve manevi dayanak ve ilhamını Ahmet Yesevi’den alan Anadolu Coğrafyasında ‘At Kültürü’ nün ve bu doğrultudaki geleneklerin devam ettiğini vurguladı. Aydemir, Erzurum’da Ata Sporu atlı ciritin yaşatıldığını belirterek, Erzurum’un Türk Dünyası’nın töre, gelenek ve göreneklerin en canlı biçimde hayata yansıtılarak diri tutulduğu bir il olduğunu kaydetti.

Ankara Üniversitesindeki Etkinlik

Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı etkinliği kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var, Sefa da” ve “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitaplarının tanıtım konferansı Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonunda yapıldı. Türkmenistan kültürü sergisinin açılışıyla başlayan etkinlik, Türkmenistan Millî Marşı ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açış konuşmaları gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Üyesi İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Belarus Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Moldova Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, üniversite yöneticileri ile birlikte çok sayıda akademisyen ve bürokrat katıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ