Aydemir: 'İnancımız teslimiyete dayanır. Allaha teslimiyete'..

Genel 31.08.2017 14:36:02 0
Aydemir:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.08.2017 14:36
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘ İlayı kelimetullah için nizamı alem amentüsünde buluşan, canını bu mukaddes için adayan ve coğrafyası da, inancı da vahdet olan, Akif’in ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ ifadesiyle tasvir ve tarif ettiği mukaddes vatanın, muazzez milletinin bayram neşvesini paylaşıyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.’ dedi.
TEBRİK VE TELİN
Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımlayan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Arakan başta olmak üzere İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekti, küresel izanın bu zulümler karşısındaki sessizliğini lanetleyerek, İslam Alemini vahdet ve tevhid doğrusunda birleşmeye davet etti.
KURBAN MANASINDA KURBAN OLMAK
Mesajında Kurban kavramının önemine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Kurban olmak.. Asırlarca kendini Allah’ın, Vatanın, milletin, insanlığın velhasıl uğruna ölünecek her mukaddes kavramın yolunda çekinmeksizin feda eden milletimizin ruh halini gösteren berceste bir deyim. Bu yüce millete çok yakışır..’ diyor bir mütefekkirimiz.. Ve Akif tarihi bir kayıt düşüyor bu gerçeğe ve vurguluyor:
’Şehamet dini, gayret dini ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık, en büyük kahramanlıktır..’ ifadesini kullandı.
TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK BAYRAK ŞUURU
‘Manevi nafakadan nasiplenmiş, her türlü mukaddes değerlerle yüreği ve dimağı beslenmiş olan bu yüce millet, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak şuuruyla tarihe yürüyen bu yüce millet bir Kurban Bayramına daha erişmenin manevi gurur ve süruru, içinde.’ Diyen Milletvekili Aydemir, ‘
‘Hacı Bayram-ı Veli’nin tarifiyle: ‘Bayramım imdi/ Bayramım imdi/Bayram ederler yar ile şimdi/Hamdü senalar/Hamdüsenalar/Yar ile Bayram kıldı bu gönlüm..’ Allahı Yar edinenlereAllah var ne gam var teslimiyeti içinde bulunanlara.. Ve Allaha nefsini adayanlara.. Yüce Milletimize selam ile dua ile. “ kaydını düştü.
BİZİM İNANCIMIZ TESLİMİYETE DAYANIR. ALLAHA TESLİMİYETE
Mesajında Vahdet ve Tevhid gerçeğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Bir mütefekkirimizin kaydıyla, bizim inancımız teslimiyete dayanır. Allaha teslimiyete.. Kurban olmak bu manadadır. Hakka nefis adamak. Hakka sadık olmak. Hak yolunda Akça durmak. Milletçe Teslimiyetimiz budur. Yolumuz budur, ufkumuz budur..
Milli ve manevi ruhunu hakka adamış, küresel tarihte manasıyla özel bir yer bulmuş bu yüce millet bir teslimiyet haleti içinde Kurban Bayramını idrak ediyor. Bezm-i Eleste bütün inanlar kardeştir hükmüne sadakatte ahdetmiş İslam Coğrafyası, birlik, beraberlik ve kardeşliğin adresi muazzez Anadolu, Kemal Coğrafyası Bayramın manevi atmosferi altında. Ruh ve mana medeniyeti, İslam Alemi müşterek inancın bereketi içinde.. Bir hikmet ve rahmet diliminde, bir vahdet ve tevhid iklimindeyiz. Tefekkür ve vicdanlarla muhasebe vakti. Bu Vakit ruh ve mana vaktidir.. İlayı kelimetullah için nizamı alem amentüsünde buluşan, canını bu mukaddes için adayan ve coğrafyası da, inancı da vahdet olan, Akif’in Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ ifadesiyle tasvir ve tarif ettiği mukaddes vatanın, muazzez milletinin bayram neşvesini paylaşıyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.’ dedi.
VAHDET VE TEVHİT ÇAĞRISI
Arakan’da yaşanan zulme işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Dünya birliğini tevhid esası üzerine kurmuş olan İslam Dünyası, hak ekseninde muhabbet Medeniyeti Kurban Bayramını göz yaşı ile idrak ediyor. Allaha kurban olmak hazzıyla, inandığı için katledilen mazlumların ahı yan yana.. Arakan’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de Müslümanlara kefen biçen küresel zalimler yine iş başında.
İslam Medeniyetinin hamisi yüce milletimizi FETÖ karalığına, zulmüne mahkum kılmak isteyen hainler yeni senaryolar peşinde.. İdraki ve izanı tutulmuş Avrupa, Vicdan ve aklını yitirmiş küresel güçler bu zulümler karşısında sessiz. Zulmün perde perde inmesini seyir halinde namus yoksunları.. Ne ki bu zulümlere dur diyecek, İslam Coğrafyası da vahdet ve tevhide muhtaç. Tek yol Vahdet..Tek gerçek tevhid.. ‘Ya Rab şu muazzam vakit hürmetine..’ Akifçe niyazımız: ‘Ya Rab..Kaldır aradan vahdete hail ne ise/Ya Rab şu asırlarca süren tefrikadan/Artık ezilip düşmesin ümmet ye’se/Madam ki verdin bize bir ruh-u nevin/Ya Rab, daha bir nefha-i te’yid insin..’ Amin..amin..’ niyazında bulundu.
ARAKAN ZULMÜ VE KÜRESEL TEPKİSİZLİĞİ TELİN
Dünya’nın Arakan’da yaşanan katliama sessiz kaldığını, binlerce masum ve mazlumun küresel vizyonda göz önünde katledildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, bu duruma tepki vererek;
Ve Milletçe niyazımız tavrımız. Akifçe vurgumuz: ‘Tükürün milleti alçakça vuran darbelere/Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere/Tükürün Ehl-i Salibin o hayasız yüzüne/Tükürün onların asla güvenilmez sözüne/Medeniyyet denilen maskara mahluku görün/Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün..’
Tükürün. Bayram hürmetine, veyl hainlerin, veyl zalimlerin olsun.’ dedi.
ŞARKTAN BAŞLAYARAK MAĞRİB-İ AKSA’YA KADAR..
Mesajının son bölümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Kurban Bayramı niyazına yer veren Milletvekili Aydemir, ‘ Ve duamız:
‘Şarktan başlayarak Mağrib-i aksa’ya kadar/Dayanan bir koca dünyadaki üç yüz milyon/Sineden yükselecek İsm-i Hüda hürmetine/İydin ey ümmet mübarek olsun/Bugün afakı fürüzan edecek nur-u Mübin/Parlasın haşre kadar, sönmesin! Amin..Amin.’
15 Temmuz’da FETÖ zulmüne karşı duran, milli iman ve irade ile ihanete, vesayete dur diyen, AK Önderin AK ufkuna kara çalmak isteyen hainlere yeni bir destan yazarak set kuran Ömer Halisdemirlerin muhterem şahsında tüm şühedayı rahmet, gazilerimizi şükran ve minnet ile anıyor, Hac’da dua dua, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet raibasının ebediyen bekası için yakaran hacılarımızı tebrik ediyor, Hak yolunda nefislerini adayan, akça duran yüce milletimizin bayramını kutluyor, tüm hemşehrilerimi Allahın selamıyla selamlıyorum.’ ifadesini kaydetti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ