Attarlar odasından gıda fuarlarının denetlenmesi talebi

Malatya Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, Gıda Fuarlarının Denetlenmesini İstedi

Genel 2.10.2019 13:58:27 0
Attarlar odasından gıda fuarlarının denetlenmesi talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.10.2019 13:58

Düzenlenen yöresel ürünler ve gıda fuarlarının denetlenmesi istendi.

Yapılan fuarların yeteri kadar denetlenmediğini yaptığı açıklamada ileri süren Malatya Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak , “Bu fuarlarda satışı yapılan ürünlerin bir kısmının etiketsiz ürün olduğunu görmekteyiz ve vatandaşlarımızdan gelen şikayetler de benzer yöndedir. Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü yapılmakta olan fuarda kapsamlı bir denetime girmeli, etiketsiz satışı yapılan ürünlere gerekli cezai müeyyideyi uygulamalıdır. Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ekipleri hijyen denetimi yapmalıdır. Ürünlerin fuar boyunca hangi şartlarda muhafaza edildiğini kontrol etmelidir. Bununla birlikte Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı burada satış yapanların vergi mükellefi olup olmadığını kontrol etmelidir. Malatya Büyükşehir Belediyesi yeni bir gıda fuarına daha müsaade etmemelidir, ortak olmamalıdır. Diğer fuarlarda ise eş güdüm içerisinde yerel esnafımızın da maksimum katılımını sağlayarak her yönden denetimli fuarlarını sürdürmelidir. Belediyelerimizin İşyeri Ruhsat Birim Müdürlüklerini de sürece dahil ederek ilgili fuar katılımcılarının esnaf sicil kayıtlarını ve iş yeri ruhsatlarını kontrol ederek fuarlara katılımına müsaade etmelidir.“ ifadelerini kullandı.

Yöresel ürünler ve gıda fuarlarının üst üste düzenlenmesine de tepki gösteren Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Son bir yılda artık sayısını bile unuttuğumuz sıklıkla düzenlenen Yöresel Lezzetler Fuarı kime ne kazandırıyor ve kime ne kaybettiriyor irdelenmesi gereken bir konudur. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yılda bir defa düzenlenen İl İl Yöresel Ürünler Fuarı geçtiğimiz yıl 20-28 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenmişti. 15-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesinin müsaadesi ile belediye binası yanında bir fuar düzenlendi. Yine benzer tarihlerde Tarım Fuarında yöresel ürünlerin satışı da yapıldı daha önceki yıllarda olduğu gibi. Yine yıl içerisinde yapılan Kayısı Festivalinde yöresel ürünler sergilendi. Doğa Cadde AVM otoparkında farklı bir fuar, sonrasında ise Malatya Kapalı Çarşı üzerinde Yöresel Ürünler Fuarına dönüşen başka bir fuar daha düzenlendi. Ardından yine Ağustos ayı sonunda Malatya Şenlikleri adı altında Sanat Sokağında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı mı, düzenleyicisi mi, sponsoru mu olduğu belli olmayan etkinliklerinde amacının yöresel ürünlerin satışını yapmak olduğu anlaşıldı. Yine son olarak şenlikler üzerinde bir ay bile geçmeden başka bir gıda fuarının düzenlendiğini görmekteyiz. Bu uygulamalardan kim ne kazanıyor sorgulanmalıdır. Malatya Büyükşehir Belediyesi müsaadesinde yaptırılan fuarlardan belediyemizin kasasına ne giriyor açıklanmalıdır. Malatya Büyükşehir Belediyesi bu fuarların neresindedir, bu da açıklanmalıdır” şeklinde konuştu.

Cavlak, “Kesin olan bir şey var, o da esnafımızın kaybettiğidir. Kaybeden Malatya esnafımızdır. Ama bununla birlikte denetimsiz satılan ürünlerle kaybeden tüketicilerimizdir. Gıda içerikli fuarlar artık kontrolden çıkmış durumdadır. Vatandaşlarımız aldıkları ürünlere dikkat etmelidir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ