Atlama kulelerine acemi kayak pisti

Kentte Kayağı Çocuklarin Ayağına Götüren Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Atlama Kuleleri’nde Oluşturduğu Acemi Kayak Pistinde Çocuklara Kayak Öğretiyor. Gsim, Önümüzdeki Yıl Acemi Pistini Cıvıl Cıvıl Hale Getirmek İçin De Kol

Genel 28.02.2020 10:01:25 0
Atlama kulelerine acemi kayak pisti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2020 10:01

Kentte kayağı çocukların ayağına götüren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atlama Kuleleri’nde oluşturduğu acemi kayak pistinde çocuklara kayak öğretiyor. GSİM, önümüzdeki yıl acemi pistini cıvıl cıvıl hale getirmek için de kolları sıvadı.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, geleceğin milli ve olimpiyat kayakçılarını yetiştirmek için kolları sıvarken, kayağı çocukların ayağına götürdü.

Şehir Merkezi’nde Kiremitlik Tepe’de bulunan Türkiye’nin tek kayakla atlama kuleleri kampüsünde 800 metrelik acemi pisti yapan GSİM, bu projesi ile minik öğrencilere şehir merkezinde hem alp disiplininde kayak öğretiyor. Hem de kayakla atlama da gelecek vaat eden sporcuları keşfediyor.

Kayak ve Kış Turizm Merkezi’nin öncü kentlerinden biri olan Erzurum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü pilot bölge okullarından seçtiği çocuklara Atlama Kuleleri Kampüsünde oluşturulan acemi pistinde kayak kursu veriyor.

SEKİZ TANE PİLOT OKUL SEÇİLDİ

‘Kayak Bilmeyen Kalmasın’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kocatepe, Tatbikat, Yunus Emre, Şehit Murat Ellik, Sebahattin Solakoğlu, Kayak Yolu, Polis Amca ve TOKİ ilkokulu olmak üzere 8 ilkokulu pilot bölge seçtiklerini söyledi. Bu okullardan seçtikleri minik çocuklara uzun bir süre Palandöken Kayak Merkezi Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 Tesislerinde kayak kursları verdiklerini ifade eden Taşkesenligil, Atlama Kulelerinde yaptıkları 800 metrelik acemi pisti hizmete açtıktan sonra pilot okullardan seçtikleri 400 öğrenciye kayak kursu verdiklerini söyledi.

100 METRELİK KAPALI YÜRÜYEN BANT

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Atlama Kulelerinin önümüzdeki yıl acemi pisti sayesinde cıvıl cıvıl olacağını ifade ederek, “Atlama Kulelerinde yaptığımız acemi pisti, yaz aylarında daha da uzatmak istiyoruz. Yapacağımız 100 metrelik kapalı yürüyen bant sayesinde sporcuların, 20 ve 40’lık atlama rampalarının yanı sıra acemi kayak pistine çıkmalarını sağlayacağız” dedi.

HAFTANIN BEŞ GÜNÜ KAYAK YAPIYORLAR

Şehir merkezinde atlama kuleli manzarada kayak öğrenen minik çocuklar oldukça neşemi bir ortamda çalışıyor. Eski Milli kayakçı antrenör Ahmet Aktaş alp disiplininde geleceğin milli kayakçıları yetiştirmek için kulları sıvarken, Bilal Albayrak da kayakla atlama da geleceğin milli sporcularını yetiştiriyor.

Antrenör Ahmet Aktaş, pilot okul seçtikleri 8 ilkokuldan 400 çocuğa Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, ve Cuma günü olmak üzere haftanın beş günü saat 9-11:30, 13:00-16:00 ve 16:00-18:00 saatleri arasında kayak eğitimi verdiklerini söyledi.

ULAŞIM KOLAYLIĞI BÜYÜK AVANTAJ

Şehir merkezinde Kiremitlik Tepe’deki Kayakla Atlama Kulelerinde oluşturulan acemi kayak pistinin ulaşım konusunda büyük avantaj olduğunun altını çizen Antrenör Ahmet Aktaş, “Çocuklar buraya rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu da çocukları kayak öğrenmeye daha çok teşvik ediyor” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün tecrübeli kayak antrenörü Ahmet Aktaş, pilot okullara verdikleri kayak eğitimleri sayesinde yetenekleri keşfettiklerini belirterek, Yetenekli çocukları yarışçı kayak grubuna dahil ettiklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ