Atatürk Üniversitesinde yabancı dilin geleceği tasarlandı

Genel 6.12.2018 12:45:08 0
Atatürk Üniversitesinde yabancı dilin geleceği tasarlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.12.2018 12:45
Yabancı Dil Eğitiminde Yeniden Yapılanma Çalışmaları Kapsamında Gelecek Tasarımları Yapılmaya Başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında, 2 Aralık Pazar günü Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, ‘Yabancı Dil Eğitiminin Yeniden Yapılandırılması Arama Konferansı’ düzenlendi.
Arama Konferansında Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları tam kadro yer alırken, Edebiyat, İlahiyat ve Eğitim Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ağırlıklı olarak katılım gösterdi. BAP sekreteryası altında yürütülen ve toplam 75 kişinin katılım sağladığı Arama Konferansına, Atatürk Üniversitesi dışında Boğaziçi, Netkent, Çukurova, Anadolu, ODTÜ, Sabancı ve İstanbul Teknik Üniversitesi, ELS, Macmillan Education, Türk Eğitim Derneği (TED) ile YÖK Uluslararası İlişkiler Birimi yöneticileri katkı verdi.
Bir gün süren çalışmada ilk olarak Dünyada ve Türkiye’de yabancı dil eğitimi alanındaki değişimler ele alındı. Yabancı dil eğitiminde teknoloji kullanımı, simülasyonlar, sanal gerçeklik, yapay zekânın kullanımı gibi konular tartışıldı. Oturumlarda geleceğe hazır olmanın ve üniversitenin öncülüğünün önemi vurgulandı. Daha sonra Atatürk Üniversitesinin yabancı dil eğitimi alanında bugünkü durumu masaya yatırıldı. Yanacı dil eğitimindeki geniş kapsama alanı ve güçlü akademik kadrosu vurgulandı ve öğrenci sayısının fazlalığının araştırma alanındaki performansı ve eğitim kalitesini olumsuz yönde etkilediği belirtildi.
Arama Konferansının devam eden bölümünde katılımcılar altı ayrı grupta Atatürk Üniversitesinde yabancı dil eğitiminin geleceğinin nasıl olması gerektiğini tasarladılar. Üniversitenin öğrenci ve öğretim üyelerinin yabancı dil gelişiminde karşılaştıkları sorunlara odaklı olarak araştırma ve ar-ge çalışmalarının geliştirilmesi, yabancı dil eğitiminin marka haline gelmesi ve teknolojik gelişmelere adaptasyonu ile bu alandaki hizmetlerinin niteliğinin artırılması tasarlandı. Grup çalışmalarında ayrıca akademisyenlerin gelişim planları, uluslararasılaşma, iş birlikleri, yönetim yaklaşımı ve altyapı konularında öneriler geliştirildi.
Arama Konferansının son bölümünde katılımcılar geleceğe dönük somut projeler üzerinde çalıştı. Önerilen 32 adet projenin, hedefleri ve faaliyetleri bazında üretildiği bu aşamada uluslarasılaşma, markalaşma ve öncülük kavramları öne çıktı.
Rektör Çomaklı, yabancı dil eğitiminin Atatürk Üniversitesinin dönüşümünde öncelikli alanlardan biri olduğu ve bu tespitin daha önce yapılan katılımlı çalışmalarda uluslarasılaşma kavramı ile birlikte önem kazandığını söyledi. Rektör Çomaklı, çalıştayda ortaya çıkan gelecek tasarımının ve yapılan önerilerin bizzat kendisi tarafından takip edileceğini ve önümüzdeki günlerde ele alınarak bir yol haritası haline dönüştürüleceğini belirtti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ