Atatürk Üniversitesi öncülüğünde çocuklar geleceği tasarlıyor

Genel 17.12.2018 11:15:08 0
Atatürk Üniversitesi öncülüğünde çocuklar geleceği tasarlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.12.2018 11:15
Atatürk Üniversitesi ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi (BTC) iş birliği ile yürütülen “Geleceğe Doğru Bakmak” projesi kapsamında Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokuluna yapılan “Z Kütüphane ve Tasarım Atölyesi”nin açılış töreni gerçekleştirildi. Ayrıca bu kapsamda gerçekleştirilen “Tasarım, Robotik ve Kodlama Eğitimi”ne katılan öğretmen ve öğrencilere de başarı sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. Törene Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Çerkezoğlu, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenci velileriyle çok sayıda öğrenci katıldı.
Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokuluna yapılan Z kütüphane ve Tasarım Atölyesi 110m2’lik bir alana sahip olup bilgisayar alanı (9 adet), satranç masaları, interaktif tahta ve kodlama alanına sahiptir. Ayrıca grup çalışmasına ve bireysel çalışmaya uygun alanlar hazırlandı.
“Tasarım, Robotik ve Kodlama Eğitim” programında kapsamında Z kütüphane ve Tasarım Atölyesi; 110m2’lik bir alanda tanzim edilerek bilgisayar alanı (9 adet), satranç masaları, interaktif tahta ve kodlama alanı şeklinde kurgulandı. Ayrıca grup çalışmasına ve bireysel çalışmaya uygun alanlar hazırlandı. Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulundan 6 öğretmen ile 18 öğrenciye 15 gün süre ile eğitim verildi. Bu eğitim ile tasarım odaklı düşünme becerisinin artırılması, sosyal fayda üretme kavramının anlatılması, küresel ve çevresel farkındalıkların oluşturulması, eleştirel düşünme, algoritma ile problem çözme, yenilikçi beceriler kazanma ile iletişim ve iş birliği kurma konularında farkındalıkların oluşturulması hedeflendi.
Törende bir konuşma yapan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Atatürk Üniversitesi ve BTC iş birliği ile yapılan Z kütüphane ve Tasarım Atölyesi ile kodlama, robotik ve tasarım eğitimlerinin Ardahan için önemli ve çok değerli olduğunu vurguladı. Ayrıca çocukların geleceğe yön verecek konularla erkenden tanışmasının kendilerini geliştirmeleri açısından iyi bir fırsat olacağını söyledi.
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ise yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bugün açılışını yaptığımız Z Kütüphane ile Tasarım Atölyesinin çocuklarımızın analitik düşünce becerilerinin geliştirilmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Kaya ayrıca bu eğitimlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile yeni destekler verebileceklerini de ifade etti.
Tören sonunda öğrenciler tarafından eğitim süresince hazırlanan projeler öğretmenler eşliğinde sergilendi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ