Atatürk Üniversitesi kampüsü turuncu bayrakla ödüllendirildi

Atatürk Üniversitesinin engelli öğrenci ve personele sunduğu hizmet kalitesini artırmak amacıyla yapmış olduğu çalışmalar YÖK tarafından Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı (Turuncu Bayrak) ile ödüllendirildi.

Genel 7.05.2021 11:11:23 0
Atatürk Üniversitesi kampüsü turuncu bayrakla ödüllendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2021 11:11

Atatürk Üniversitesinin engelli öğrenci ve personele sunduğu hizmet kalitesini artırmak amacıyla yapmış olduğu çalışmalar YÖK tarafından Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı (Turuncu Bayrak) ile ödüllendirildi.

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından 2018 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu.

Çevrimiçi olarak düzenlenen bu yıl ki ödül törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile ödül alan üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ve engelli öğrenci birimi sorumluları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ve Engelsiz Üniversite Birimi Yürütücüsü Prof. Dr. Fatma Güdücü Tüfekçi yürütücülüğünde gerçekleşen komisyon çalışmaları ile yapılan bayrak başvurusu sonucunda Merkez Kampüsü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Binası ile Sürekli Eğitim Merkezi (Teknokent Binası) Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu bayrak) almaya hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi ailesinin her bir ferdine eşit bir kampüs hayatı sunmak amacıyla çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu kapsamda hak temelli bir yaklaşımla engelli öğrencilerimiz için engelsiz bir kampüs yaşamı oluşturmaya yönelik yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar ile kampüsümüzde mekânda erişim sorunlarını ortadan kaldırdık. Tüm birimlerimizde hayatı kolaylaştıracak çalışmaları uygulamaya koyduk. Bu gelişmeler neticesinde mekânda erişim konusunda hiçbir sorunumuz kalmadı” dedi.

Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi, Öğrencilerine Çevreci ve Engelsiz Bir Kampüs İmkânı Sunuyor”

Atatürk Üniversitesi olarak çevreci ve engelsiz bir kampüste öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim ve araştırma anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çomaklı: "Üniversitemizde engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri ile ilgili yapılan çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Özel öğrenci ve personellerimiz, sınıflarına ya da çalışma alanlarına kolayca ulaşabilmelerine imkân tanıyan projelerimizi uygulamaya geçiriyoruz. Bu kapsamda Engelsiz Üniversite Birimimiz ve Mimarlık Fakültemizin ilgili bölümleri başta olmak üzere Mekânda Erişilebilirlik çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ