Atatürk silüeti erken göründü

Genel 31.05.2017 09:58:42 0
Atatürk silüeti erken göründü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.05.2017 09:58
Ardahan’ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti, bu yıl 15 gün önceden görülmeye başladı.
Her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silueti, bu yıl erken göründü. Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk’ün silueti, her gün saat 17.55-18.10 arasında Ata Mahallesi’nden izlenebiliyor. Vatandaşlar, havanın bulutlu olmasına rağmen Karadağ sırtlarında bir anda güneşin açması ile birlikte ortaya çıkan silueti kısa süre de olsa görmenin mutluluğunu yaşadı.
Ankara’dan Atatürk siluetini görmek için geldiğini söyleyen Zöhre Yıldız isimli vatandaş, "Atatürk’ün hayranıyım. Sırf Atamı görmek için buraya kadar geldim. Tam görmediysek de muhteşem" dedi. Yıldız, silueti izlerken Atatürk’e olan hayranlığını şiir okuyarak dile getirdi.
Mehmet Yıldız ise, "Antalya’dan buraya öğretmen olan kardeşimi ziyarete geldik, Atatürk siluetinin oluşmasına 15 günlük bir zaman var ama yine de az çok görünebiliyor. Annem tam Atatürkçü ve onun sayesinde buraları görmeye geldik. Ama tam oluşsaydı daha güzel olurdu fakat bulut engeline takıldı" ifadelerini kaydetti.
Gürbüz Çakabay adlı vatandaş ise, silüetin ilk defa 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldüğünü söyleyerek, "Bana da basit bir şey gibi geliyordu. İlk etapta izlediğimde şok oldum. Kendi kendime ’Allah’ım bu ne?’ dedim. Böyle bir doğa güzelliği olabilir mi? Demek ki varmış. Ulu öndere nasip olmuş" diye konuştu.

İlk defa 1954 yılında görüldü
Atatürk silüeti, ilk defa 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti. Bu arada Damal ilçesinde 1995’den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 9 Temmuz’da düzenlenecek.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ