'Askerlere gece gündüz dua ediyoruz'

Zeytin Dalı Harekatı sırasında, YPG/PKK'lı teröristlerce Reyhanlı'ya atılan roketler sonucu yaşamını yitirenlerden Kürt kökenli Rıfat Sinirli'nin ailesi Mehmetçik'in başarısı için dua ediyor.

Genel 11.10.2019 14:09:25 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2019 14:09

HATAY (AA) - Zeytin Dalı Harekatı sırasında, YPG/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketler sonucu yaşamını yitiren Kürt kökenli Rıfat Sinirli'nin ailesi ile TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş'ın yakınları için de Barış Pınarı Harekatı ayrı bir anlam taşıyor.

Alışveriş yapmak için gittiği çarşıdan eve dönüşü sırasında Afrin'den atılan roket sonucu hayatını kaybeden 8 çocuk babası 68 yaşındaki Rıfat Sinirli'nin eşi Aşune Sinirli, AA muhabirine, yaşadıkları acının tarifinin olmadığını ve ilk günkü tazeliğini koruduğunu söyledi.

Dualarının Barış Pınarı Harekatı'nda görevli askerler için olduğunu anlatan Sinirli, "Teröristler tarafından Afrin'den atılan bir roket eşimin boynuna isabet etti ve kendisini bizden kopardı. O çok acı bir gündü ve biz asla o günü unutmayacağız. Allah bir daha kimse böyle acılar yaşamasın.'' diye konuştu.

Sinirli, harekatın bölgeye barış getireceğine inandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Suriye'den acı yaşayarak buraya gelen insanların topraklarına dönüşleri için harekat umut ışığı olacaktır. Onların yaşadıkları da kolay değil. Umarım Barış Pınarı Harekatı kısa sürede tamamlanarak hayırlısıyla bu insanlar evlerine, vatanlarına kavuşurlar. Ben Kürt kökenli biriyim. Bu harekat Kürtlere değil teröristlere yapılıyor, askerlere gece gündüz dua ediyoruz."

Rıfat Sinirli'nin kızı Suna Sinirli de babasını kaybetmenin acısını halen yüreklerinde taşıdıklarını vurguladı.

Türk askerinin her zaman arkasında olduklarını ifade eden Sinirli, "Ülkemize kasteden teröristlere karşı yapılan her türlü operasyona destek veriyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.'' dedi.

"Tırnaklarına taş değmesin"

Askerlerin konaklayacağı AFAD çadırlarına elektrik hattı bağlamak için gittiği Suriye sınırında YPG/PKK'lı teröristlerce atılan roket sonucu hayatını kaybeden TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş'ın eşi Sevda Elitaş ise acılarının tazeliğini koruduğunu belirtti.

Hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını anlatan Elitaş, "Askerlerimizin düğüne gider gibi operasyona gitmesi beni gururlandırıyor. Tüylerimizi ürpertiyor. Mehmetçik'in arkasında kocaman bir devlet, kocaman bir millet var. Hepimizin duası onlarla. Rabb'im yar ve yardımları olsun, Tırnaklarına taş değmesin." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ