ASİMDER, Vali Ünlü ve Koç hakkında dava açmaya hazırlanıyor

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 03 Mart 2020 yılında Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne eski Iğdır Valisi

Genel 20.03.2021 09:48:52 0
ASİMDER, Vali Ünlü ve Koç hakkında dava açmaya hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2021 09:48

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 03 Mart 2020 yılında Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne eski Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün talimatı ve Yardımcısı Yunis Koç’un hazırladığı raporunun sonucunda çıkartılan tayinin iptali için Erzurum 2. İdare Mahkemesine açmış olduğu davayı kazandı. Mahkemeyi kazanan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Vali Enver Ünlü ve Yardımcısı Yunis Koç’un görev yetki sınırlarını aşma kararından dolayı yetkiyi kötüye kullanma düşüncesiyle dava açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Çorum Valiliği İl İdare Kurulunun, Iğdır Valiliği tarafından açılan soruşturmanın şekil ve usule aykırı olduğuna karar verip soruşturmayı ve karar verilen cezaiyi iptal ettiğini belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Quliyev, FETÖ terör örgütü lideri ile birlikte olduğu iddia edilen fotoğrafından dolayı, Şahsımın aynı zamanda devlet memuru oluşum sebebiyle Iğdır Valiliğine şikayet etmiştir. Şikayetten dolayı Iğdır’dan Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne tayinim çıkartılarak hakkımda ve ASİMDER’i kapattırmak amacıyla eski Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün talimatıyla yazılan yazılar sonucunda Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığında davalar açılmıştır. Erzurum 2. İdare Mahkemesine yaptığımız tayin iptal davasını kazandık. Derneğimiz ve şahsım adına açılan dava ile soruşturmaları başlatan eski Iğdır şimdi ise Giresun Valisi Enver Ünlü’nün yetki sınırını aştıkları ve tayinin iptal kararı verilmiştir. Bu konuda tüm belgeleri tamamladık yakın zamanda Vali Ünlü ve yardımcısı Koç hakkında görev sınırlarını aşmalarından dolayı düşüncemize göre yetkiyi kötüye kullanma gerekçesiyle dava açacağız. Tüm belgelerimizi Türk adaletine sunacağız, bu süreçte hep Türk adaletine güvendik. Yine verilen yetkilerini aşan Ünlü ve Koç hakkında da adil karar verileceğine eminiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da bu belgeleri de içeren mektupları yazıp göndereceğiz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ