Asimder: “Ermenistan Türk vatandaşlarına kimlik veriyor”

ASİMDER: “ERMENİSTAN TÜRK VATANDAŞLARINA KİMLİK VERİYOR”

Genel 10.04.2020 11:14:45 0
Asimder: “Ermenistan Türk vatandaşlarına kimlik veriyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2020 11:14

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da ilan edilen sözde Batı Ermenistan hükümetinin kurulduğunu ve vatandaşlık başvurularını kabul ederek kimlik verdiklerini açıkladı.

Ermenistan’da kurulan sözde Batı Ermenistan hükümetine sözde Cumhurbaşkanı ve Başbakan atadıklarını söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermeni Diasporası 100 yıldır 1915 tehcirinden bu tarafa Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan 20 şehrimizi sözde Batı Ermenistan olarak adlandırmışlardır. Bu topraklarda da hak talep etmişlerdir. Ermeni Diasporası artık iddia etmiyorlar bu topraklardaki hayallerini gerçekleştirmek için artık faaliyette geçmişlerdir. Sözde Batı Ermenistan Hükümetini kurmuşlar ve sözde Cumhurbaşkanlığına Armenak Abrahamyan, Başbakanlığına ise, Karnig Sarkissian getirilmiştir. Ermenistan’ın başkenti Erivan’da üçüncü toplantılarını gerçekleştiren bu sözde hükümet ilk vatandaşı olan Garo Agopyan’a da vatandaşlık kimlik kartı vermişlerdir” dedi.

Türkiye’de yaşayan çoğu Türk vatandaşlarının da sözde Batı Ermenistan vatandaşlığına başvurduklarına değinen Gülbey, “Sözde Batı Ermenistan vatandaşlığı için açılan bazı internet web sayfaları üzerinden 40 dolar karşılığında başvuru yapılıyor. Türkiye de yaşayan özellikle kripto (Gizli) Ermeniler ile Ermeni asıllı Türk vatandaşları başvuru yapıyorlar. Bu gizli Ermeni Diasporasının planlarını ve çalışmalarını deşifre eden ASİMDER Genel Merkezi bunların Türkiye ve Azerbaycan’daki bazı uzantılarını da rahatsız etmiştir. Biran önce bu vatandaşlık çalışmaları yapan Ermeni Diasporasının Türkiye ve Azerbaycan’daki uzantılarına müdahale edilmelidir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ