ASİMDER Başkanı Gülbey: 'Türk'ün iki düşmanı Mladiç ve Sarkisyan'dır'

Genel 11.07.2018 11:00:12 0
ASİMDER Başkanı Gülbey:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.07.2018 11:00
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan Hocalı’da Türkleri katleden Serj Sarkisyan ile 11 Temmuz 1995’de Bosna Srebrenitsa’da Müslümanları katleden Ratko Mladiç’in, Osmanlı tarihinde yaşananların intikamını alma peşinde olan iki Müslüman Türk düşmanı olduklarını iddia etti.
Mladiç ve Sarkisyan’ın Osmanlı döneminde mensup oldukları halkların bağımsızlık ve devlet hayalleri uğruna ihanet ettiklerini ve bundan dolayı yaşadıklarının intikamı peşinde oldukların söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Sırplar ve Ermeniler Osmanlı devletinin zayıf düştüğü dönem içerisinde fırsatçılık yaparak ihanet etmişler. Beyinlerinin arka kısmında olan sinsi planlarını harekete geçirmeye başlamışlardır. Bundan dolayı Osmanlı Devleti tehcir veya sürgün tedbiri almıştır. Bunu içlerine sindiremeyen faşist ve ırkçı Ermeniler eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın liderlik ettiği ‘Ermeni Gönüllü Birlikleri’nin 26 Şubat 1992 yılında 613 Azerbaycan Türk’ünü bir gecede katletmişlerdir. Faşist Sırp lider Ratko Mladiç’in komutanlığını yaptığı VRS (Bosna Sırp Cumhuriyeti Ordusu) birlikleri de 11 Temmuz 1995 tarihinde Srebrenitsa şehrinde beş gün içerisinde 8 bin 372 Müslüman’ı katletmişlerdir. İşte bu iki faşist lider Müslüman Türk’ün ebedi düşmanıdırlar" dedi.

"Ruslar 1992’de, Hollandalılar ise 1995 Müslüman Türklerin katliamına göz yumdular"
Gülbey, "Srebrenitsa’da Birleşmiş Milletlere bağlı Hollandalı birliklerin 11 Temmuz 1995 yılında faşist Sırplara sığınmacı on binlerce Müslüman’ı teslim ederek katliama göz yummalarıyla, faşist Ermeni gönüllü birliklerinin 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Hocalı’da kardeşlerimizin katledilmesine destek veren Rusya’nın hiçbir farkı yoktur. Her iki devletin o dönem görev yapan yetkilileri adalet önünde yargılanmalı ve katledilen insanların ailelerine tazminat ödemelidirler. ASİMDER Genel Merkezi olarak dünyada yapılan tüm Müslüman ve Türk katliamlarını kınarken 11 Temmuz 1995 yılında katledilen Srebrenitsa şehitlerini rahmetle anıyoruz. Dünyanın neresinde savunmasız sivil insanlara yapılan tüm faşist saldırıları kınıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ