Asimder Başkanı Gülbey, 'Fetöcü komutanlar kripto Ermeni olabilirler'

Genel 6.10.2017 09:03:08 0
Asimder Başkanı Gülbey,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.10.2017 09:03
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Birinci Dünya savaşı sonrası doğuda yetim çocukları toplayan Kazım Karabekir paşa onlara üniforma giydirerek çeşitli mesleklerde yetiştirdi. Toplanan 4 bin yetim çocukların içinde Ermeni olanlarının olduğu ve bunların Türk ordusunda subay olduklarını, 15 Temmuz günü darbe girişimi yapan FETÖ terör örgütü üyesi komutanların bu yetim Ermeni çocuklar veya onların çocukları olabileceğini iddia etti.
27 Mayıs 1960 darbecilerinden Hava Kurmay Albay Haydar Tuçkanat’ın bu yetim Ermeni çocuklardan biri olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, “27 Mayıs darbecilerinden Tuçkanat ile ilgili Kadir Mısıroğlu’un bahsettiği hatıratında, Alparslan Türkeş ile yaptığı görüşmede Türkeş ‘Milli Birlik Komitesi’nde beraber olduğumuz Haydar Tuçkanat kim biliyormusun. Kazım Karabekir şüphesiz iyi niyetli olarak, birçok Ermeni yetimini askeri mekteplerde okutmuştur. O günkü şartlara bakarak bunlar ortalıkta kalırsa bize düşman yetişirler. Yeniçeriler gibi bunları bünyemize kazandırabiliriz diye düşünmüş olmalıdır. Sonradan vaki olan sebeplerle böyle bir durum gerçekleşmemiştir. Haydar Tuçkanat o yetimlerinden biridir’ demiştir. İşte buda gösteriyor ki Türk ordusu içerisinde ailelerinin Türkler ve Müslümanlar tarafından öldürüldüğüne inan bu millete beklide içinde kin besleyen kripto Ermeni subayların olabileceği şüphelerimiz bulunmaktadır” dedi.
Osmanlı döneminde Milleti Sadık-a denilen Ermeniler faşist Taşnak ve Hınçak zihniyetinin oyununa gelen Ermeni çeteleri nasıl Müslüman halkı katlettiler ise acaba, bugünde 15 Temmuz da aynı kaderi bu kripto Ermeni subaylardan yaşadık diyen Gülbey, “15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü üyesi tutuklu subayların soy ağaçları incelenmelidir. Tarihte şerefli Türk ordusu mensubu bir subay hem almış olduğu aile kültüründen hem de dini inancı gereği mensup olduğu millete kurşun sıkıp bomba atmaz. Bu yetim çocuklar ordu içerisinde halen görevde bulunanı varsa ve tespit edilemiyorsa ordumuzun PKK terör örgütüne karşı vermiş olduğu mücadeleyi de sekteye uğratıp devletimize ihanet edebilirler. Çünkü Birinci Dünya savaşında ailesinin ölümünden Müslüman Türk milletini sorumlu tutmaktadır. Bu kin ve nefret bu kripto subaylara her türlü ihaneti yaptırtabilir. Devletimizin yetkili kurumlarınca bu gibi subayların soyları incelenip tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını Asimder Genel merkezi olarak istemekteyiz. Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık makamlarına bu konunun araştırılması için resmi başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ