Artvinliler ile Bitlisliler 'Kardeşlik Projesi' kapsamında buluştu

Genel 1.08.2017 20:48:27 0
Artvinliler ile Bitlisliler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.08.2017 20:48
Kardeşlik Projesi" kapsamında Bitlis’te ’Artvin Buluşması’ gerçekleşti.
"Kardeşlik Projesi" kapsamında 55 kişiden oluşan çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu ve halkoyunları ekibinin de yer aldığı Artvin heyeti Bitlis’e geldi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yahya Eren Konukevi önünde bir araya gelen Artvin ve Bitlis heyeti birer halk oyunu gösterisi sergiledi. Bitlis İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan ve diğer personeller tarafından karşılanan heyet düzenlenen akşam yemeğine katıldı.
Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, kadim şehir Bitlis’te Artvin’i ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirterek, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan kardeş şehirler projesinin ikinci ayağındayız. Trabzon ve Mardin arasında başlayan kardeşlik köprüsü çalışması Bitlis’in Artvin’e gitmesiyle devam etti. Artvin’den Bitlisi ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadı. Şimdide Artvin Bitlis’te kardeşlik köprüsünün en önemli ayağı Bitlis’te yeşerecek. Kadim şehir Bitlis’te Artvin’i ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Kardeş şehirler projemiz böylece çok daha anlam kazandı çok daha güzellik kazandı. Doğru Karadeniz de ki bir ili ile yine Doğu Anadolu’nun en güzel şehri olan Bitlis’te buluşan bu kardeşlik köprüsü bizim her alanda dayanışmamızı ve kaynaşmamızı pekiştirecektir. Mutlak suretle şunu söylüyorum ki ülkenin birlik ve beraberliği sağlandığı sürece aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bugün biz bunu ispatlıyoruz. Artvin’in Bitlis’te Bitlis’in ise Artvin’de olması ülkemizin birlik ve bütünlüğü için çok büyük bir önem kazanıyor. Bu nedenle ben hem Bitlis hem de Artvin Valimize bu anlamlı organizasyondan dolayı çok teşekkür ederim. Artvin ekibimiz Bitlis’te en güzel şekilde üç gün geçirecek. Bunun hazırlığını yapan başta turizm müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan ise daha çok orta öğretim öğrencilerini bu geziye dahil ettiklerini belirterek, "Çünkü öğrencilerimiz için yeni bir il yeni bir çevre ve yeni bir sosyal yaşantı alanı görecekler. Birbirlerini tanıma ve kaynaşma anlamında da Karadeniz ve Doğu illerinin kaynaşması anlamında çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu durum takdire şayan bir durumdur" dedi.
Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan ise gelen misafirlere 7 Bin yıllık müze şehri tanıtacaklarını ifade ederek, "Sayın Bakanımızın talimatları ve sayın valilerimizin destekleri ile Artvin ve Bitlis illeri arasında bir kardeşlik köprüsü projesi başlattık. İki hafta önce ilimizden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir heyet Artvin’i ziyaret ederek doğasını tarihini ve kültürünü keşfettiler. Akabinde biz aynı şekilde Artvin ilini misafir ediyoruz. 3 gün boyunca onları Bitlis’in güzelliklerini keşfetmeye davet ediyoruz. Bitlis 7 Bin yıllık ir tarih mirasına sahip bir ilimizdir. Doğası, sanatı, kültürü, ilmi ve bütün güzellikleri ile biz Bitlis’e müze şehir diyoruz. İnşallah 3 gün boyunca bu arkadaşlarımıza bu güzellikleri yaşatacağız" dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ