Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kuruluş toplantısı düzenlendi

Genel 23.07.2018 11:20:06 0
Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kuruluş toplantısı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2018 11:20
Ardahan Üniversitesinin bölgesel ve ulusal düzeydeki etkinliğini arttırmak, her alanda büyümesini sağlamak amacıyla kurulması planlanan, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’na ilişkin iş adamlarımıza bilgi vermek amacıyla, I. Ardahan Üniversitesi Ardahanlı İş Adamları toplantısı düzenlendi.
Yenisey Konukevinde hafta sonu gerçekleşen toplantıya; Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, iş adamları ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.
Toplantıda konuşan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, kurumların kalıcı, mevkilerin geçici olduğunu belirterek, önemli olanın Üniversitemize ve Ardahan’a kalıcı eserler bırakmak olduğunu söyledi. Bu amaç doğrultusunda vakıf kurma yoluna gidildiğini belirten Rektör Biber, “Bizim bu vakfı kurmaktaki amacımız; Üniversitemizde bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilen bölümler açarak, merkezler kurarak, bölgeyle entegre olmaktır. Bölgenin temel geçim kaynağı olan hayvancılık sektörünü desteklemek için kurmayı planladığımız, “Tarım ve Hayvancılık Enstitüsü”, sınır ülkelere yakınlığı itibari nedeniyle açmayı planladığımız, “Rusça eğitim veren Turizm ve Otelcilik Bölümü”, AssisTT çağrı merkezine kalifiye eleman yetiştirmek için önümüzde ki yıl kurulması planlanan, “Bilgi Teknolojileri Yüksekokulu”, hem bölge halkı hem de profesyonel sporcular için yüksek standartlarda hizmet veren, “Yalnızçam Kayak ve Spor Kompleksi”, kampüs içerisinde kolej standartlarında eğitim veren anaokulu, ilkokul ve ortaokul projemiz, üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren “Öğrenci Yaşam Merkezi” projemiz, bal ve süt üreticilerimizin ürün tahlillerini kolaylıkla yaptırabilecekleri, “Merkezi Laboratuvar” projesi, fiziki olarak şehre uzak konumlandırılan kampüsümüzün hakla bütünleşmesini sağlamak için şehir merkezinde faaliyet gösterecek olan, “Sürekli Eğitim Merkezi” projeleri bunlardan birkaçıdır. Bu projelere gerekli finansmanı sağlamak için kurulması planlanan, “Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı” için siz değerli Ardahanlı iş adamlarımızın vereceği destek çok önemli ve değerlidir” dedi.
Rektör Biber, Ekim ayında ikinci toplantının İstanbul’da ve daha sonra periyodik olarak diğer büyükşehirlerde de yapılacağının bilgisini verdi.
Toplantıda konuşan Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, “Ardahan eskiden gidenlerin kurtulduğu bir şehirken, şimdi umutlarının yeşerdiği, tercih edilebilir, gidilebilir, görülebilir bir şehir haline dönüştü. Bu güzel memleketimizi özel sektörün de yardımıyla cazibe merkezine dönüştürelim. Atalarımız geçmişte bu topraklar için hangi fedakârlıkları gösterdiyse, bizimde aynı fedakârlığı göstermemiz gerekir. Dünyanın en güzel doğasına, insanına sahip bu memleketi geliştirmek ve kalkındırmak boynumuz borcudur. Bu vesileyle Ardahan Üniversitesi’nin hem üniversitemizi hem de şehrimizi daha modern bir merkeze dönüştürmek amacıyla kurmayı planladığı “Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı” projesini yürekten destekliyor, bu nadide memleketin başarılı iş adamları olarak bu vakfı desteklemenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, “Ardahan Üniversitesi kampüsüyle, akademik ve idari kadrosuyla birlikte, genç bir üniversite olmasına rağmen, ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yerini almayı başardı. Başarıların devamını sağlamak ve yeniliklere ayak uydurmak gerekmektedir. Ardahan Üniversitesi’nin öğrencilerine ve personeline daha iyi şartlar sunabilmesi, bunun yanında şehrimizi kalkındırması amacıyla oluşturdukları, “Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı” projesini sevinçle karşılıyor, her türlü desteği vereceğimizi buradan taahhüt ediyoruz. Değerli iş adamlarımızın da, bu memleketin evlatları olarak vakfı desteklemesi, Üniversitemizin ve Ardahan ilimizin gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Toplantı öğlen yemeği ve Yalnızçam Spor tesisinin gezilmesiyle sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ