Amazon'dan 'Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhuna inanıyoruz' vurgusu

- Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou: - 'Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden bi

Genel 3.12.2020 14:35:41 0
Amazon
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2020 14:35

İSTANBUL (AA) - Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou, "Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden biri, Türk markalarını uluslararası pazarlara sunarak Türkiye’nin ihracatına katkı yapmaktı." ifadelerini kullandı.

Amazon.com.tr'den yapılan açıklamaya göre, 5. Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Konferansı, Boğaziçi Üniversitesi ve Kurumsal İlişkiler Enstitüsü ortaklığında gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden profesyoneller online konferansa katılım sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'in açılış konuşmasını yaptığı konferansta, Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou da konuşmacılar arasında yer aldı.

Zafeiratou, konferansta yaptığı konuşmada, Kovid-19'un perakende sektörüne etkileri, çok kanallı alışverişin yükselişi, Amazon'un KOBİ'lere sunduğu fırsatlar ve Amazon.com.tr'nin Türk ihracatını artırmaya yönelik çalışmaları gibi başlıkları ele aldı.

Kovid-19'un müşterilerin temel ihtiyaçlar dışındaki alışverişlerini azaltmasına sebep olduğunu belirten Zafeiratou, şunları kaydetti:

"Bu sebeple hem talep hem de arz tarafında büyük ekonomik dalgalanmalar yaşadık. Yavaşlayan ticaret ve üretim ile birlikte malların ve kişilerin küresel dolaşımı da yavaşladı. Online alışveriş işlemlerinin arttığı ve paramızı harcadığımız mecraların değiştiği pandemi dönemi aslında perakende sektöründe çoktandır yaşanmaya başlanan değişimi sadece hızlandırdı. Bir perakende şirketi olarak, krizin ilk birkaç haftası boyunca öncelikle sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek acil durum yardımlarımızı hayata geçirdik. Öte yandan, krizin ekonomik boyutu nedeniyle KOBİ'lerimizin ticari faaliyetlerini sürdürmek için her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duymalarından hareketle KOBİ'lerimize yönelik destekler üzerinde çalışmaya başladık. Kriz sürecinde müşterilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya ve çalışanlarımızın sağlıklarını korumaya odaklanarak operasyonlarımızı sürdürdük."


- Amazon.com.tr'den Türk girişimcilerine ihracat desteği


Amazon.com.tr’nin pandemi döneminde KOBİ'lere sağladığı destekler hakkında bilgi veren Zafeiratou, "Türkiye operasyonlarımızın başladığı Eylül 2018'den beri Türk KOBİ'lerinin girişimci ruhunun gücüne her zaman inandık. İlk günden beri ana hedeflerimizden biri, Türk markalarını uluslararası pazarlara sunarak Türkiye’nin ihracatına katkı yapmaktı. Değerli proje ortaklarımız TOBB ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz BiTıklaAvrupa gibi ihracata yönelik eğitim ve destek programları ile Türk girişimciler bugün ürünlerini Amazon’un 14 farklı pazar yeri aracılığıyla dünyanın 180 ülkesine gönderebiliyor ve milyonlarca Amazon müşterisine ulaşabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 sürecinde girişimcilerin, özellikle de KOBİ'lerin, ekstra desteğe ihtiyacı olduğunu düşünerek BiTıklaAvrupa eğitimlerini sanal ortama taşıdıklarını aktaran Zafeiratou, online eğitimlere sadece 2 ayda 1.000'i aşkın girişimcinin katılım sağlamasının, kendilerini Türk ihracatçılarını desteklemek adına motive ettiğini belirtti.


- "Çok kanallı iş modelleri daha çabuk toparlandı"


Eirini Zafeiratou, çok kanallı iş modellerinin önemine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Perakendeciler, fiziksel mağazalarının kapanmasının yarattığı hasarı ilk elden yaşadılar. Sadece karlılığın düşmesi değil, satış yapma fırsatının kaybı da bu hasarın nedenleri arasında. Aynı süreçte, online ve çok kanallı iş modeline önceden entegre olmuş olan perakendecilerin daha çok satış yaptığını ve daha çabuk toparlandığını gördük. Bu da krizin ardından perakende sektörünün büyük bir bölümünün çok kanallı iş modellerine yatırım yapmasının sebeplerinden biri. Birçok perakendeci fiziksel mağazaları aracılığıyla online satış taleplerini artırma yolları üzerine kafa yoruyor. Perakendeciler, mağaza zincirlerini optimize etmenin öneminin farkındalar. Fakat kriz süreci fiziksel mağazaların perakende sektörünün geleceğinde büyük bir rol oynayacağını da ortaya koymuş oldu."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ