Altınkayısı Bulvarını Barguzu Caddesine bağlayacak yol bu yıl tamamlanacak

Altınkayısı Bulvarını Barguzu Caddesine Bağlayacak Yolda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan İnceleme Yaptı

Genel 24.10.2019 16:05:07 0
Altınkayısı Bulvarını Barguzu Caddesine bağlayacak yol bu yıl tamamlanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2019 16:05

Malatya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olduğu belirtilen Karakavak bölgesinde, Altınkayısı Bulvarını Barguzu Caddesine bağlayacak olan 25 metre genişliğindeki yolda kazı, dolgu çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunun 500 metrelik bölümünü oluşturan Asrın Sokaktaki çalışmaları geçen yıl tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kalan bölümü ise bu yıl tamamlayacak. Çalışmalar kapsamında Kernek Anadolu Lisesi ile Ayyıldız Anaokulunun bahçelerinde de perde duvar çalışmaları yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan devam eden çalışmaları yerinde inceleyip konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör de eşlik etti. Bağlantı yolunun bölge trafiğini olumlu yönde etkileyeceğini belirten Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Altınkayısı Bulvarı ile Barguzu Caddesi çevre yolu batı trafiğini rahatlatacak. 25 metre genişliğindeki bağlantı yolu da bu dolaşımı sağlayacak. Bölge halkı konforlu yollarda eziyet çekmeden seyahat edecek. İnsanlar hem zamandan hem yakıttan tasarruf edecek. Tecde yolu ferahlayacak. Başkanımızın yolların yapımına verdiği önemi takdir ediyoruz. Bir insan sabah işine giderken yolda rahat gidiyorsa, mutluysa herkes mutlu olur. Bu çalışmalara insanlar dua ediyor, teşekkür ediyor. Bizde kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Barguzu Caddesinin Altınkayısı Bulvarıyla birleştiğini belirten Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör ise , “Bölge ve çevre yolu ulaşımını rahatlatacak yollar bir bir açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a açtığı bu yollardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın her noktasında yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Malatya’yı tek aks trafik yoğunluğu yaşayan, kent imajından kurtarmak için yol çalışmalarına ayrı bir mesai harcadıklarını söyledi.

Malatya trafiğinin lokal anlamda rahatlatılması gerekliliğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu anlamda İstasyon Kavşağından başlayıp-Sivas Yoluna bağlanacak alternatif yolu hayata geçirdik. Kamulaştırmalar yapıldı. Hava şartları müsaade ederse bu yolumuzu Kuzey Kuşak yolumuza bağlayacağız. Malatya’nın güneyinde de bu rahatlamayı sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Yakınca, Bostanbaşı’ndan başlayıp Altınkayısı Bulvarı, Mıhlıdut, Fahri Kayahan’dan Güney Kuşak yoluna bağlanmasını sağlayacak yol projeleri üzerinde çalışıyoruz. 25 metre genişliğindeki yolumuzda bu projelerden birisi. Yolumuzun üzerindeki yapıların bedellerini ödeyerek yıkımlarını gerçekleştirdik. Okullarımızın perde duvarlarını yapıyoruz. Yakın bir zamanda buradaki çalışmalar tamamlanacak. Malatya emin ellerde. İlçe Belediyelerimiz ile birlikte el birliğiyle Medeniyetler merkezi Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlayacağız”diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ