Altay; 'Taşeron düzenlemesi her kesimi mutlu etmelidir'

Genel 18.12.2017 11:40:37 0
Altay;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2017 11:40
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, taşeron işçilerin kadroya alınmasında sona gelindiğini belirterek, "Taşeronla ilgili kesin çözüm, bu sistemi tamamıyla ortadan kaldırarak sağlanabilir." dedi.
Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşerona kadro müjdesinin ardından düzenlemenin resmi olarak başladığını hatırlattı.
Taşeron düzenlemesinin her çalışanı mutlu edecek şekilde tasarlanmadığını dile getiren Altay, şu değerlendirmede bulundu: "Merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçeli idareler, üniversiteler, hastaneler ve üst kurullarda çalışan 450 bin kişi ve belediyelerde çalışan 400 bin kişi belediyelerin kuracağı yeni iktisadi teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecek. 4C kapsamındaki 24 bin kişi 4B kadrosuna alınacak ve mevsimlik çalışan 25 bin dolayındaki işçinin çalışma süresi de uzatılacak. Ancak düzenlemeye Kamu İktisadi Teşekkülleri’nin (KİT) dahil edilmemesi 50 bine yakın taşeron işçilerine yapılmış haksızlık ve bariz ayrımcılık olacaktır."
Altay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in KİT’lerin rekabet ettiğini ve söz konusu taşeron düzenlemesine dahil edilmesinin yanlış olacağı açıklamasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “KİT’lerde çalışan taşeron işçiler her yönden riskli ve ağır ortamlarda çalışmaktadırlar. Taşerona kadro verilecekse öncelik bu kuruluşların olmalıdır. Taşeronla ilgili kesin çözüm bu sistemin tamamiyle ortadan kaldırarak sağlanabilir."
Sosyal medya üzerinde birleşen KİT personellerinin kadro hakkının kendilerine verilmesini talep ettiklerini anlatan Altay, bu konuda çok sayıda KİT’lerde çalışan işçilerden şikayet aldıklarını belirtti.
Altay, KİT’ilerin söz konusu düzenlemeye dahil edilerek 50 bin işçinin mağdur olmasının önüne geçilebileceğini vurguladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ