Almanya'da perakende satışlar, martta Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi ile yüzde 7,7 arttı

- Perakende satışlarda yükselişin piyasalardaki yüzde 3 artış öngörüsünün çok üstünde gerçekleşmesi dikkati çekti

Genel 3.05.2021 12:37:52 0
Almanya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2021 12:37

BERLİN (AA) - Almanya'da reel perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında kısıtlamaların ilk gevşetildiği martta bir önceki aya göre yüzde 7,7 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin mart ayı geçici verilerini açıkladı.

Buna göre, takvim ve mevsimsel etkilerden arındırılmış reel perakende satışlar, martta bir önceki aya kıyasla yüzde 7,7 artış gösterdi. Satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11 yükseliş kaydetti.

Perakende satışlardaki artışın, Kovid-19 salgınının üçüncü dalgasında kısıtlamaların ilk defa gevşetilmesi nedeniyle aylık yüzde 3 artış beklentisinin çok üstünde olması dikkati çekti.

Destatis açıklamasında, “Bu artış, Mart 2020’den bu yana perakende satışlardaki en güçlü ikinci yükseliş oldu.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Destatis, martta gıda, içecek ve tütün ürünlerine talebin yüksek olduğunu belirtirken, bu ürünlerde perakende satışlar Mart 2020’ye göre reel olarak yüzde 2,9 arttı. Süpermarketlerin satışları ise söz konusu dönemde yüzde 3,1 artış kaydetti.

İnternet ve posta yolu ile siparişlerde aralıkta reel olarak yıllık bazda yüzde 42,9 artış görülürken, bu da 1994’ten beri en güçlü artış olarak kayıtlar geçti. Mobilya, beyaz eşya ve inşaat malzemeleri perakende satışların da yüzde 16,6 yükseldi.

Gıda dışı perakende (tekstil, giyim, ayakkabı ve deri ürünleri) satışlarında ise yüzde 27,7 artış görüldü.

Almanya'da 4 Kasım 2020’den bu yana uygulanmakta olan Kovid-19 kısıtlamalarının mart ayının ilk haftasında itibaren çok kademeli açılım sürecinin başlatılmasıyla gevşetilmesi kararı alınmıştı. Fakat daha sonra vaka sayılarının artışıyla bu kısıtlamalar sıkılaştırılarak uzatılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ