Alman yüzücüler havuzu bırakıp karda yüzdüler

Erzurum Palandöken’de Avrupa Şampiyonasina Hazırlanan Alman Yüzme Milli Takımı Kamplarının Keyfini Karda Yüzerek Çikartiyorlar.

Genel 5.03.2020 09:42:27 0
Alman yüzücüler havuzu bırakıp karda yüzdüler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2020 09:42

Erzurum Palandöken’de Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Alman Yüzme Milli Takımı, kamplarının keyfini karda yüzerek çıkartıyorlar.

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde kayak merkezlerinden birisi olan 3 bin 271 rakımdaki Palandöken Kayak Merkezi, dünyanın her yerinden gelen milli takım sporcularını kamp merkezlerinde misafir ediyor.

Temmuz ayında İskoçya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Alman Yüzme Milli Takımı 13 sporcu ile Erzurum Palandöken’de kampa girdi. 3 hafta boyunca sıkı antrenman programı uygulayan milli yüzücüler kampın son günündeyse eksi 10 derecede Palandöken’de bulunan 3 metrelik kar yığınlarında yüzdü. Soğuk havanın etkisiyle kısa da olsa karın tadını çıkartan yüzücüler ardından bornozlarını giyerek otelde bulunan saunaya koştu. Almanların kar keyfini gören diğer turistler ise bu anları şaşkınlıkla izledi.

Öte yandan, son yıllarda özellikle Avrupa’da ve Amerika’da en çok yapılan eğlenceli spor türleri arasında gösterilen karda yüzmenin sağlık açısından da birçok faydasının olduğu biliniyor.

Karda yüzmenin çok eğlenceli olduğunu ifade eden milli yüzücü Farnzi Heiyrich, “Bugün yaşadığımız daha önce yaşamadığımız şekilde soğuk bir tecrübe oldu bizim için. Ama çok eğlendik iyi bir hatıra oldu” dedi.

Alman Yüzme Milli Takımı Antrenörü Steven Hırger ise kampın son gününde eğlenmek istediklerini kaydederek, “İlk etapta nisan sonundaki yarışlarımıza hazırlanıyoruz. Ama en büyük hedefimiz Temmuz ayındaki Avrupa Şampiyonaları. Kampımızı Erzurum’da yapmamız için bir arkadaşım tavsiye etti. İlk geldiğimiz andan beri buradan çok memnunuz. Buradaki iklim, oteller, havuz çok iyi şekilde yapılmış. Burada çok rahat bir şekilde kamp yapıyoruz. Şu ana kadar takımımızla birlikte yaklaşık 30 kilometre yüzdük. Bunun haricinde Erzurum’da kamp yapmanın kan basınçlarını kontrol etmek açısından çok iyi bir rakıma sahip. Boş vakitlerimizde buranın tarihi mekanlarını gezme fırsatı bulduk. Özellikle buranın yiyecek ve içeceklerini çok beğendik. 3 haftalık kampımızın son günlerini ise karda yüzerek geçirdik. Çok eğlendik. Bizim için çok iyi bir hatıra oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ