Ali Korkut, 'Şehirlere Sinan'ın gözüyle bakabilmeliyiz'

Genel 9.04.2018 14:39:59 0
Ali Korkut,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 14:39
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Mimar Sinan’ı anma ve Mimarlar gününde TRT Erzurum Radyosunun konuğu oldu. Tarihi kentlerde ince zevkin, estetik kaygının önemli olduğunu belirten Ali Korkut, tarihi eserlerin yaşatılması kadar, kötü yapılaşmaya hapsedilmemesinin de önemli olduğunu söyledi. Korkut, "Belediyecilik anlayışımızı ince zevk, yani estetik kaygıyla şekillendirmeye çalışıyoruz. Muratpaşa Kent Meydanı, Yakutiye Kent Meydanı, Üç Kümbetler, İstanbulkapı aynı anlayışın ürünü olarak imza attığımız projelerimiz oldu" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ’Mimar Sinanı Anma ve Mimarlar Günü’ nedeniyle TRT Erzurum Radyosunda sunucu Elif Yıldırım’ın konuğu oldu. Mimar Sinan’ın yaşadığı toplumun kültür, inse sanat v değerleriyle yoğurduğu sanatının insanlık tarihine kazındığını belirtti. Ali Korkut, belediyecilik anlayışının ince zevk, estetik kaygılardan etkilenmesi gerektiğini ifade etti. Korkut, "Mimarlık mesleğinden geliyor olmam, tarihi eserler ile ilgili uzun yıllar görev yapmam bizi daha hassaslaştırmış olabilir. Görev sürem içerisinde kentsel dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılması noktasında bu ince zevk, tarihi mirasın gün yüzüne çıkarılması etkili oldu. Üç Kümbetler Projemiz, Yakutiye Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, aynı hassasiyetin bir ürünüdür. Yakutiye, eski Erzurum’u temsil etmektedir ve 400 civarında tarihi esere sahip bir ilçemizdir.
Belediye başkanı olarak en çok üzüntü duyduğum şey, geriye doğru gittikçe görevli tüm yetkililerin eski Erzurum’u ayakta tutma noktasında bir gayretlerinin olmamış olmasıdır. Keşke denmez ama keşke Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Gavurboğan ve benzer semtler, şehir kültürünü yansıtan evleriyle muhafaza edilebilmiş olsalardı. Kentsel dönüşüm alanımız olan bu bölgelerde eski evlerden eser kalmadığı gibi, bir fiskeyle yıkılan yığınla bina temizledik. Ancak belediye olarak tarihi eserlerimizle ilgili geliştirdiğimiz projeler, kentsel dönüşüm çalışmalarımız geleceğe daha umutla bakabilmenin önünü açıyor.
Kültür ve tarih kenti Erzurum’da kültür turizmi, kış turizmi ve sağlık turizmi bir arada yürütülebilmelidir. Tarihi eserlerin bir destinasyon içerisinde sunulabilmesi için, bunların insanlara açık, ulaşılabilir ve ticari yaşamıyla canlı olması gerekiyor. Bizim çalışmalarımız bu noktada önem kazanıyor. Diliyorum ki, projelerimizi arzu ettiğimiz ve özgün biçimiyle tamamlayabiliriz" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ