AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz:

Genel 11.04.2018 12:54:47 0
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2018 12:54
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, “Felaket tellallığı yaparak moral bozmaya çalışan küresel timlere en güzel cevabı verdik” dedi.
Vedat Demiröz, geçtiğimiz günlerde açıklanan büyüme ve ihracat rakamları ışığında, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu. Demiröz, “2017 yılında 7,4’lük rekor büyümeyle Türk ekonomisine yönelik felaket tellallığı yaparak moral bozmaya çalışan küresel timlere en güzel cevabı verdik” dedi.
Vedat Demiröz, 15 Temmuz gibi bir badireyi aşan, son dönemde başarılı sınır ötesi operasyonlarla terör örgütlerinin saldırılarını bertaraf eden Türkiye’nin, ekonomisinin ne derece sağlam bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduklarını kaydetti. Demiröz, önümüzdeki yıllarda da bu algı operasyonlarının devam edeceğinin farkında olduklarını sözlerine ekleyerek, “Şimdi de dünyayı kıskandıran bu sıra dışı büyüme performansımızın sürdürülebilirliğini sorguluyorlar. 2017’de yakaladığımız üretim performansının, ihracatın 170 milyar dolar gibi yeni bir rekora ulaşmasının, turizm sektöründe gördüğümüz ciddi toparlanmanın, 2018 yılı büyümesinde önemli bir etki oluşturacağını şimdiden görebiliyoruz. Hükümetimizin büyümeyi sürdürecek, piyasayı canlandıracak, uzun dönemli yatırımı teşvik edecek tedbirleri ve çalışmaları da hızla devam ediyor. Yeni açıklanan yatırım bedeli 135 milyar TL olan ‘proje bazlı teşvik paketi’ ile 134 bin dolaylı istihdam gerçekleşecek ve cari açığımızda 19 milyar dolarlık iyileşme sağlayacağız. Yatırımların önünü açan bu teşvikler, 2023 hedeflerimizin teminatı olacak. İnşallah yakın zamanda ülkemizden küresel markaların çıktığını görebileceğiz. Önümüzdeki dönemlerde faiz belasından Türkiye’yi kurtararak, enflasyon rakamlarını düşürerek, ekonomimizdeki her türlü tereddütü tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin bağımsız enerjiye geçişte attığı büyük nükleer enerji adımını da değerlendiren Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ekonomimiz adına çok sevindirici bir gelişme olan bu adım, enerji alanında Türkiye’nin küresel rekabetteki konumuna önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu sayede Türkiye yalnız kendi enerji arz güvenliğini sağlamakla kalmayacak, uzun vadede cari açığını azaltarak, istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme yapısına da kavuşacaktır. Bu önemli adımın olumlu etkilerine, önümüzdeki yıllarda inşallah hep birlikte şahit olacağız.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ