Ahlat şehirlerarası otobüs terminaline kavuşacak

Genel 15.02.2018 09:30:37 0
Ahlat şehirlerarası otobüs terminaline kavuşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2018 09:30
Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapılacak. Özgün ve milli mimariye uygun, yaklaşık 80 bin nüfuslu bir ilçeye hitap edecek olan yatırımın kaynak ve projesinin ise hazır olduğu belirtildi.
Makamında gazetecilere ve belediye meclis üyelerine "Ahlat Şehirlerarası Otobüs Terminali" projesini tanıtan Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, projenin yakın zamanda hayata geçmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. Belediye Başkanı Çoban, "Uzun süredir belediyemizde gerek meclis üyelerimize gerekse teknik heyetimize aynı zamanda halkımıza danıştığımız kadarıyla, ilçemizin turizm gelişiminde ana faktörlerden birisi de elverişli ama ilçeye de uyan kimlikli bir binayla otogar hizmetlerinin verilmesini sağlamaktı. Bizde uzun süredir bu konuda faaliyetlerimizi yürütüyorduk ve nihayetinde arsamızı satın aldık. Takriben 9 bin metrekare bir alan üzerinde çalışma yapıyoruz. Bugünde projemizi sizlerle de paylaşmış olduk. Takriben 40 bin nüfusumuz var, ama 80 bin nüfuslu bir ilçeye hitap edecek. Yani önümüzdeki nüfus gelişimini de kucaklayacak bir otogarın ilçeye kazandırılmasını, belki 50 yılımıza hitap edecek anlamında diyorum. Kaynaklarımızı da, projemizi de oluşturduk. Halkımızdan aldığımız notlar, meclisimizdeki istişareler ve teknik anlamdaki değerlendirmeler Ahlat’a yakışan bir otogarın artık Ahlat’a kazandırılma zamanının geldiğini görüyoruz. Takriben bir veya 1,5 ay sonra ihaleye çıkacağımız bir aşamaya geldi" dedi.

“Vaat ettiğimiz hiçbir projemizi yarıda bırakmamak üzere devam ediyoruz”
Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, vaat ettikleri hiçbir projeyi yarıda bırakmamak üzere devam ettiklerini belirterek, “Hemen yanı başında 4 yıldızlı otel ve gençlik kampı gibi bir çalışmamız var. Yanı başında turizm tesislerimiz var. Biz bir taraftan ilçemizde 10 mahalle üzerinde aktif faaliyet yürütmek üzere projeler sürecine girdik. Kırklar Mahallesi’nde açık ve kapalı cezaeviyle başlayan bir çalışmamız var. Yine orada bundan sonra ki aşamalarda muhtemelen otel, restoran, taşımacılık alanları da olacak. Hemen yanı başında çiftçilerimize ve şehrimize hitap edecek bir trafo merkezimiz var. Onun çalışması da tamamlandı. İkikubbe, Tahtısüleyman ve Harabeşehir kentsel tasarım projemiz ve Kale projemiz onaylandı. Çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu Mahallesi’nde bulunan AVM’nin onaylanma işlemi ve ihalemiz bitti ve artık işletmeye açılış sürecine taşıdık. O da halkımıza hayırlı olsun. Kısacası vaat ettiğimiz hiçbir projemizi yarıda bırakmamak üzere devam ediyoruz. Sahilde ise 4 yıldızlı otelimizin ve gençlik kampının şubat ayında ihalesine çıkıyoruz. Hemen arkasında ise otogarımızın ihalesine çıkıyoruz. 10 mahallemizde 10 dev projeyle şehrimizi yeniden ecdadın bırakmış olduğu o cazibe merkezine, destinasyona dönüştürme gayretindeyiz. Bizim için ana mesele turizmde kültürel mirasımızın ihyasıyla alakalı konuydu. 20-25 milyon gibi iyi bir yatırımla Müze ve Karşılama Merkezimizle de tamamlamış olduk. Bizim meselemiz bu millete hizmettir. Durmak yok yola devam. İlçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. (SAD-MSA-Y)
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ