Ağrı’da Öğrenciler Kitap Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Başlatılan “canlar Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor” Projesi Kapsamında İl Genelindeki Tüm Okullarda Öğrenim Gören Öğrenciler, Öğretmenler, Personel Ve Veliler Kitap Okuyor. Öğrenciler P

Genel 3.10.2019 08:52:55 0
Ağrı’da Öğrenciler Kitap Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2019 08:52

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Canlar Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor” projesi kapsamında il genelindeki tüm okullarda öğrenim gören öğrenciler, öğretmenler, personel ve veliler kitap okuyor. Öğrenciler proje sonunda okudukları her 5 kitap için 1 ağaç fidanı dikerek doğaya can verecek.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, öğrencilerinin ve velilerinin kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak ve kitap okuma bilincinde farkındalık oluşturmak amacıyla il genelinde başlatılan “Canlar Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor” projesi kapsamında öğrenciler, öğretmenler, personeller ve veliler kitap okuyor. Öğrenciler proje sonunda okudukları her 5 kitap için 1 ağaç dikerek Ağrı’nın ağaçlandırılmış alanını artırarak gelecek nesillerinin daha doğal bir ortamda temiz bir hava almalarını sağlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in başkanlığında yürütülen bu projeyle 7’den 70’e okuma alışkanlığı kazandırılması; okuma, yazma, anlama, dinleme gibi 4 temel dil becerisinin geliştirilmesi; öğrencilere drama başta olmak üzere şiir, şarkı, kitap özeti yazma gibi farklı etkinlikler yoluyla kendini ifade edebilme becerisi kazandırılması; ildeki ormanlık alanlarının artırılması; kardeş okul uygulaması ile öğrenciler arası iletişim ve paylaşımın artırılması; seçilen kardeş okulda bir kütüphane kurulması; tüm bu kazanımlarla birlikte doğa ve çevre bilincinin oluşturulması hedefleniyor. Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, “Canlar Okuyor, Fidanlar Hayat Buluyor” isimli projenin il genelindeki tüm okullarda başlattıklarını belirtti. Zirvelerin şehri Ağrı’nın her yerinde kitap okuma kültürünü yaygınlaştırıp okumada zirveyi amaçladıklarını dile getiren Tekin, “Bu projemiz; Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, İl Orman İşleri Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü bir projedir. Projemizin amacı öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmakla birlikte onlarda çevre bilinci oluşmasını sağlamaktır. Kitap okumanın boş vakitte ve sadece okulda yapılacak bir etkinlikten ziyade özellikle zaman ayrılması gereken ve her yerde yapılabilecek bir eylem olduğunun farkındayız. Bu sebeple okulların yanı sıra evde de kitap okunmasını sağlamak için proje ortaklarımızın katılımıyla velilerimizin misafirperverliğinde ayda 1 gün ev ziyaretleri gerçekleştirip birlikte kitap okuma etkinliği düzenlenecektir. Bu sayede hem çocuklarımızın hayal dünyalarında yeni kapılar açarak onlarla olan özel bağımızı daha da kuvvetlendirmiş hem de medeniyetimizin temel taşı olan kitap okuma mücadelesinde ailelerimizle kaynaşarak her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmiş ve göstermiş olacağız.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ