Ağrı Valisi Işın: 'Tendürek Dağı'nda terörist kalmayacak'

Genel 18.05.2017 13:39:42 0
Ağrı Valisi Işın:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2017 13:39
Ağrı Valisi ve Ağrı Belediye Başkan Vekili Musa Işın, "Operasyonlarımız Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı’nda kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.
Vali Musa Işın, terör operasyonlarını İhlas Haber Ajansına değerlendirdi. Mücadelenin bir terörist kalmayana kadar süreceğini ifade eden Vali Musa Işın "Operasyonlarımız şu an Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı’nda kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. İnşallah devletimiz hükümetimiz ve İçişleri Bakanlığımız bu konuda son derece kararlıdır. Bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kaydetti.
Çözüm sürecinin devam ettiği yıllarda PKK terör örgütünün her tarafa korku salıp psikolojik üstünlük elde etmeye çalıştığını ifade eden Vali Musa Işın, Tendürek Dağı’na operasyon yaparak PKK’nın meskûn alanlara girmelerini engellediklerini anlattı. PKK’nın sözde mahkemeler kurarak zor kullandığına dikkat çeken Işın "Kurdukları mahkemeleri ortadan kaldırdık. Bölge halkının rotasını tekrar devletine, milletine ve vatanına döndürdük. Ağrı halkı PKK terör örgütüne sırt çevirdi ve bu nedenle çok mutluyum. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Ağrı halkımızla beraber bu fitneyi hep beraber toplumumuzdan söküp atmak ve terörün bu memlekette var olmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Halkımız da bu konuda kararlıdır. Vatandaşlarımız, devletimizin ve bizim yanımızdadır. Ağrı halkı şu an itibariyle devleti ile bütünleşmiş bir vaziyettedir. İnşallah bu gönül bağı ve birliktelik artarak devam edecektir. Yeter ki bizler hem yöneticiler hem de halk olarak yanlış yapmayalım. Bu fitneyi gördük, tanıdık ve maskesi düştü. Bir daha bu tuzağa düşmemek için hem biz yöneticiler olarak kendi halkımız daha hüşyar ve dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Şu andaki durumumuz iyidir ve operasyonlarımız şu an Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı’nda kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. İnşallah devletimiz hükümetimiz ve İçişleri Bakanlığımız bu konuda son derece kararlıdır. Bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Tendürek Dağı’nda terörist kalmayacak"
Tendürek Dağı’ndaki operasyonları değerlendiren Ağrı Valisi Musa Işın, operasyonların büyük kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Teröristlerin genelde 6’şar ve 9’ar kişilik gruplar şeklinde gezdiğini söyleyen Işın "Ağrı Dağı’nda ve Tendürek Dağı’nda dolaşan bahsettiğimiz teröristler cumartesi günü Tendürek’te meydana gelen operasyonlarda 9 kişilik terörist grup yeri tespit edilmişti. Jandarma Özel Harekat oraya operasyon düzenledi. Bir askerimiz çatışma esnasında şehit oldu. Tendürek malum dağlık eski volkanik bir dağ olduğu için kayalık bir alandır. Helikopter dengesini bozduğunda pervanesi bir askerimize çarparak şehit etmiştir. Ama orada bulunan 9 kişilik terörist grup hepsi benim de komuta merkezinde bizzat takip ettiğim teröristler imha edildi. Teröristlerin isimlerini tespit etme gereğini duymadık. Yani bizatihi tespit edilen 9 terörist yaptıkları ihanetin bedelini canlarıyla ödediler" şeklinde konuştu.
Işın, 22 Temmuz 2015 yılından bugüne kadar yapılan operasyonlarda PKK operasyonlarında dolayı bin 192 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Işın "PKK’dan 536 kişi tutuklanmış, 218 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 55 terörist öldürülmüş, 27 terörist teslim olmuştur. 7 terörist yakalanmış ayrıca 6 tane terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir. Bu güvenlik güçlerimizin çok ciddi bir başarısıdır. Ağrı’da operasyonlar devam edecektir. İnşallah umuyoruz ki bu sene Ağrı Dağı’nda ve Tendürek’te diğer yerlerde operasyonlar sayesinde hiçbir terörist barınamayacaktır. Ve hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın kararıyla bu sene PKK bitme noktasına gelecektir" diye konuştu.
Bir yandan PKK ile öte yandan Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) ile mücadele ettiklerinin altını çizen Işın, "Ağrı’da FETÖ’den 450 kişi tutuklanmıştır. Bugün de 9 kişi Bylock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Tespit edildikçe ve bağlantıları ortaya çıktıkça gerek sivil hayatta olsun gerek kamuda çalışanlar olsun, bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor ve bunlar adalete teslim ediliyor. İlimizde de bu konuda kim bunlarla bağlantılı ve ilişkili ise tespitler yapılıyor ve bunlar mahkemeye sevk ediliyor. Şu ana kadar ilimizde tespit ettiğimiz kadarıyla DEAŞ’a katılım olmamıştır" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ