Adilcevaz'daki 600 yıllık kilise ile Kef Kalesi turizme kazandırılacak

Genel 27.03.2018 13:17:19 0
Adilcevaz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.03.2018 13:17
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan harabe durumundaki 600 yıllık Mucizeler Manastırı ile birlikte Urartular dönemine ait Kef Kalesi ve Selçuklu Mahallesi’nin üst kısmında bulunan tarihi kilise turizme kazandırılacak.
İlçede 14. yüzyılda yaptırılan ve Mucizeler Manastırı olarak adlandırılan kilise ile birlikte yakınında bulunan Urartular dönemine ait Kef Kalesi’nin yanı sıra Selçuklu Mahallesi’ne yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki taş kilisenin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçedeki Urartular dönemine ait Kef Kalesi ile birlikte bu iki kilisenin onarımı için hazırladıkları projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacaklarını söyledi.
Kiliseye giden yollarda çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Gürsoy, “İlçemizdeki Mucizeler Manastırı olarak bilinen kilisenin 14. yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu kilise yıllar önce özellikle defineciler tarafından tahrip edilerek harabeye dönüşmüştür. İlçemizde bulunan ikinci bir kilise ise Selçuklu Mahallesi’nin üst kısmında bulunmaktadır. Fakat bu kilisenin ismi bilinmemektedir. Mutlaka o dönemde bunun bir ismi vardır. Fakat şu anda kilisenin herhangi bir tespit ve kaydı yok. Yapılacak restorasyon projesiyle Mucizeler Manastırı ile birlikte Selçuklu Mahallesi’nde bulunan kilise, kültür turizmine kazandırılacak ve özellikle yabancı turistlerin en uğrak yeri olacak” dedi.

Kef Kalesi gün yüzüne çıkartılacak
Belediye Başkanı Gürsoy, ilçedeki önemli tarihi yapılardan olan Kef Kalesi’ni de gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi. Gürsoy, “Kef Kalesi’ni gün yüzüne çıkarmak için daha önce kalede kazı çalışmalarına katılan Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Işık’la görüşerek, kalede tekrardan kazı çalışmaları başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. İnşallah kiliselerle birlikte Kef Kalesi’ndeki çalışmaları en kısa sürede başlatıp, ilçemiz turizmine kazandıracağız. Bu yapıların turizm açısından ilçemize önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ