Adalet Komisyonu Başkanı Odabaş, kariyer söyleşilerinin konuğu oldu

Meslek Yüksekokulu tarafından Erzincan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Odabaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Adalet MYO Öğrencilerinin Kariyerlerine Yönelik

Genel 21.06.2021 09:12:26 0
Adalet Komisyonu Başkanı Odabaş, kariyer söyleşilerinin konuğu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.06.2021 09:12

Meslek Yüksekokulu tarafından Erzincan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Odabaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Adalet MYO Öğrencilerinin Kariyerlerine Yönelik Söyleşi” konulu çevrimiçi seminer gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Seyithan Kaya ve Öğr. Gör. Gökhan Çaybaşı’nın yaptığı programa Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şengül Al Kılıç, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şengül Al Kılıç, katılımcılara okul hakkında bilgi vererek, Adalet Meslek Yüksekokulunun adalet hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere uygun olarak teorik ve uygulamalı olarak eğitim verdiğini aktardı. Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin geniş bir iş imkanına sahip olduğuna vurgu yapan Al Kılıç, “Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler Adalet Bakanlığı bünyesinde yazı işleri müdürü, icra müdürü, icra müdür yardımcısı, ceza infaz kurumları müdürü, ceza infaz memuru, zabıt katibi ya da mübaşir olabilmektedir” dedi.

Hedeflerinin, öğrencileri en iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak olduğuna dikkati çeken Al Kılıç, “Etkinliğimizi bu amaç doğrultusunda gerçekleştiriyoruz” diyerek katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise konuşmasına etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, Erzincan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Odabaş’ın yapacağı konuşmalardan ve tecrübelerinden kendilerinin de istifade edeceğini kaydetti. Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin geniş bir perspektifte iş imkanına sahip olduğuna vurgu yapan Levent, öğrencilere meslek hayatında başarılar diledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Erzincan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Odabaş ise konuşmasına “Gelecekte teşkilatımızın çeşitli birimlerinde beraber çalışacağımız öğrenci arkadaşlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyum” diyerek başladı. Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Adli Teşkilatın çeşitli alanlarında çalışma fırsatı elde edeceğini belirten Odabaş, öğrencilere kendilerini her alanda geliştirme tavsiyesinde bulundu. Çok hassas bir alanda hizmet verdiklerine değinen Odabaş, hassas hizmetin gereksinimlerinden ötürü mevzuata hakim olunması gerektiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Teorik bilgileri çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra bu teorik bilgileri nasıl uygulamaya geçirmeniz gerektiğini de çok iyi kavramalısınız. Adli teşkilatımızın birimlerinde staj yaptığınız dönemlerde bu teorik eğitimlerin nasıl uygulamaya geçtiğini görüyorsunuz. Bu yüzden staj yaptığımız dönemlerde çalışma arkadaşlarımızın neler yaptığına çok dikkat edin, bunlar ilerde sizin için çok önemli olacak.”

Programın devamında öğrencilere meslek hayatında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili deneyimlerini paylaşan Odabaş, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ