9 milyon yıllık yeni keşif kanyonlara ziyaretçi akını

Saklıkapı Ve Kara Leylek Kanyonları İl Dışından Gelen İlk Ziyaretçilerini Ağırladı

Genel 18.11.2019 11:47:59 0
9 milyon yıllık yeni keşif kanyonlara ziyaretçi akını
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2019 11:47

Elazığ’da Keban ve Karakaya Barajı’nın bağlantısında bu yaz keşfedilen turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülen 9 milyon yıllık geçmişe sahip Saklıkapı ve Kara Leylek kanyonlarında ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Keban ile Baskil ilçesi arasında Karakaya ile Keban Barajı’nın bağlantı kolu olan bölgede bu yıl yöre sakinlerinin Vali Çetin Oktay Kaldırım’a aktarmasıyla iki kanyon keşfedildi. Vali Kaldırım’ın bir kaç defa ziyaret ettiği kanyonlardan birine Saklıkapı diğerine ise bölgede yaşayan Kara Leylekerin ismi verildi. 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Dünya’nın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları, il dışından ilk ziyaretçilerini ağırladı. Tunceli’den gelen yaklaşık 50 kişilik kafile ile, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden gelen gruplar Saklıkapı ve Karaleylek kanyonunu gezdi. Bölgeyi gezen kafiledekilerin bir kısmı Kara Leylek’ten ismi verilen kanyonun üst kısmına da çıktı. Tepesinde doğal çökme sonucu oluşan kuş bakışı kalbi andıran alanda ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekti ve çektirdi.

“Gezdik, doyamadık”

Tunceli’den yaklaşık 50 kişilik bir kafile ile geldiklerini belirten Hıdır Yanmaz, “Elazığ Valisinin büyük desteği ile ortaya çıkan kanyonu merak ettik, geldik. Çok güzel bir kanyon, beğendik. İleride yine gelmeyi düşünüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Tunceli’den gelen grup olarak bol bol fotoğraf çektik. Güzel bir gezi oldu. Saklı Kapı Kanyonu gerçekten görülmeye değer bir yer. İlerideki günlerde yaklaşık 150 kişilik bir grubu buraya gelmeyi düşünüyoruz. Kanyondaki doğal güzellikler çok güzel. Merak edip de gelmek isteyen insanlar buralara gelerek görmeliler. Gezdik doyamadık. Tüm doğaseverleri davet ediyoruz” dedi.

Kanyonları içerisinden ve üstünden gezdiklerini ifaden eden Sunay Günen, “Baskil bölgesinde yeni gezilme alanı olarak keşfedilen Saklı Kapı bölgesine 50 kişilik bir ekip olarak geldik. çok güzel doğa harikası bir yer. Eminim bütün doğa severler buraya geldiği zaman burayı korumak adına da bir şeyler yapacaklardır. Çöplerini bırakmamak, gezdikleri yerleri korumak gibi. Herkese tavsiye ediyorum, son derece güzel bir yer. Bir daha gelmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Karakaya Barajı üzerinde bulunan Karaleylek Kanyonuna geldiklerini aktaran Gökhan Tüney ise, “İlk defa keşfedilmiş, biz de ekibimiz ile geldik. Güzel bir yer ve tavsiye ederim. Çok güzel, daha keşfedilmemiş yerleri vardır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ