3 çocuğunu evde bırakıp Arakanlı Müslümanlar için bisikletiyle yollara düştü

Genel 6.09.2017 10:35:33 0
3 çocuğunu evde bırakıp Arakanlı Müslümanlar için bisikletiyle yollara düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.09.2017 10:35
Myanmar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yapılan katliamlara tepki göstermek amacıyla 4 gün önce memleketi Muş’tan bisikletiyle yola çıkan Muş Derneği Başkanı Osman Koç’un son durağı Malatya oldu.
Mynmar hükumetinin Arakanlı masum sivillere yönelik katliamlarına tepki göstermek amacıyla memleketi Muş’tan 4 gün önce üzerinde Arakanla ilgili yazı ile Türk bayrağı bulunan bisikletiyle yola koyulan ve gece gündüz demeden pedal çeviren 3 çocuk babası Osman Koç, Bingöl ve Elazığ illerinin ardından Malatya’ya ulaştı.
Tek amacının Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmün durmasına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Koç, turu Ankara’da bitireceğini ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtti.
Bütün Müslümanların Arakan’da yaşanan katliama tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Koç, “Ben bir Müslüman olarak kendimi sorumlu hissettim ve karınca misali böyle bir karar aldım. Hedefim Ankara ve nasip olursa Cumhurbaşkanımız ile görüşmek. Yorgunluk, halsizlik falan umurumda değil. Orada masum insanlar cayır cayır ateşe atılıyor, türlü türlü işkencelere maruz kalıyor. Böyle bir durumda biz biraz ter akıtsak hiçbir şey olmaz. Her insanın bu vahşete tepki göstermesi lazım” ifadelerini kullandı.

"67 yaşındaki hasta annem ’Dinç olsaydım ben de seninle gelirdim’ dedi"
Yola çıkarken ailesi ve yakın akrabalarının kendisine olumsuz en ufak bir şey söylemediğini aktaran Koç, “Hatta 67 yaşındaki hasta annem dedi ki ’Keşke ben de dinç olsaydım ve seninle gelseydim.’ İşte biz böyle merhametli ve vicdanlı insanlara sahibiz. Herkesin bunu örnek alması lazım. Müslümanların böyle bir durumda rahat uyumaması lazım. Ben kendi çocuklarıma baktığım zaman oradaki çocukları görüyorum. O yavrular ateşe atılırken ben nasıl yerimde durabilirim. Elimden geldiği kadar bir şey yapmam lazım. Hepimizin bir şeyler yapması lazım” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ