2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan '2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali' sona erdi.İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkari Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı, Çukurca Belediyesi ve...

Genel 5.05.2019 17:30:31 0
2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.05.2019 17:30

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan "2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" sona erdi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkari Valiliği, Çukurca Kaymakamlığı, Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle düzenlenen "2. Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" bugün yapılan programla sona erdi. İlçenin tanıtımına katkı sağlamak için 2 Mayıs’ta başlayan festivalde yamaç paraşütü, kaya tırmanışı, rafting, paintball, off-road ve bisiklet etkinlikleri düzenlendi.

Bir zamanlar çatışmaların yoğun yaşandığı ilçeye gelen yaklaşık 450 fotoğraf sanatçısı ise 4 gün boyunca yapılan etkinlikleri ve bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraflamak için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Dereceye girecek fotoğraflar ise kaymakamlığın oluşturduğu jüri üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra ödüllendirileceği bildirildi.

Etkinlikler kapsamında İzmir’den kaya tırmanışı için ilçeye gelen Ömer Borçin ise, Hakkari’ye gelmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Borçin, “Buradaki kayalar ve rotalar İzmir’e kıyasla çok güzel. 8 gündür ilçedeyim. Burada rotamızı çizdik ve kazıklarımızı çaktık. Burada güzel insanlar var. İlçenin daha çok değerlendirilmesini düşünüyorum” dedi.

Konaklama imkanın kısıtlı olduğu ilçede ise kaymakamlık, gelen misafirler için en büyük desteği ilçe halkından aldı. 2 misafirhane dışında otelin olmadığı ilçede, vatandaşlar gelen misafirleri kendi evlerinde ağırladı.

Emir Şaban Mahallesi’nde ikamet eden H. Hacı Duran da, 4 gün boyunca evinde misafir ettiği Gaziantepli Duygu ve Burak Güralp çifti ile Van’dan Ferhat Orak ve İstanbul’dan Ünal Mecit için gece yarılarına kadar Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi.

Fotoğraf yarışması kategorisinde ilçeye geldiklerini ifade eden misafirler ise, Hacı Duran’ın hoş sohbeti ve misafirperverliğinden ötürü kendisine ve ailesine teşekkür ettiler.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ