15 Temmuz şehitlerinin isimleri hatıra ormanında yaşatılacak

ERZİNCAN'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ŞEHİTLER ADINA FİDAN DİKİMİ İLE FOTOĞRAF VE KİTAP SERGİSİ AÇILDI

Genel 15.07.2020 09:04:55 0
15 Temmuz şehitlerinin isimleri hatıra ormanında yaşatılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.07.2020 09:04

Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler adına fidan dikimi ile fotoğraf ve kitap sergisi açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Kronoloji Sergisi İle 15 Temmuz konulu kitap sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Millet Bahçesinde düzenlenen sergi açılışına Vali Mehmet Makas ve beraberindeki Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hakan Akyol, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, 15 Temmuz Kronoloji Sergisi ile 15 Temmuz Konulu Kitap Sergisine yönelik katılımcılara bilgi verdi.

Vali Mehmet Makas, açılışta yaptığı konuşmada; “15 Temmuz Destanını bizlere armağan eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin vatan, bayrak ve demokrasi aşkını gelecek nesillere anlatmaya, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimizin devletine, bayrağına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığı 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi.

Yapılan açılış merasiminin ardından Vali Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar kronolojik serginin yer aldığı fotoğraf ve kitaplardan oluşan sergiyi gezdiler.

“15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına Hatıra Ormanına 150 fidan dikildi”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Orman İşletme Müdürlüğünce Hatıra Ormanında düzenlenen fidan dikim programında şehitlerimiz anısına 150 fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen programda konuşma yapan Vali Mehmet Makas, "15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak, unutturmamak adına oluşturulmuş olan bu fidanlığa 150 fidan daha ekleyerek, büyütmek adına bir aradayız. Cennet mekân Abdulhamit Han bir sözünde ’Tarih tekerrürden ibaret değildir. Tarih hatalardan ibarettir’ diyor. Hataya düştüğünüz zaman tarihte olumsuz dediğiniz her şey, tekrar eder. Bunu nesillere gelecek kuşaklara aktara bilmek unutturmamak adına buradayız. 15 Temmuz darbe girişimi sadece bu milletin hükumetine, devletine belli bir grubuna yapılmış bir şey değil. Bu coğrafyada tüm mazlum coğrafyaların atası, babası, hamisi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini çökertmek, birilerine ileri karakol yapmak, kendi devşirmeleriyle yönetmek adına yapılmış bir harekettir. Bu noktada 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan tüm kardeşlerimiz başta olmak üzere bu toprakları bize yurt yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar şehitlerin isimlerinin verildiği 150 fidanı toprakla buluşturdular.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ