Geliştirdiği cihazla ısınma faturaları yüzde 25 azalıyor

Geliştirdiği cihazla ısınma faturaları yüzde 25 azalıyor

Genel 22.10.2023 11:28:26 0
Geliştirdiği cihazla ısınma faturaları yüzde 25 azalıyor
Tarih: 22.10.2023 11:28 Güncelleme: 22.10.2023 11:28
Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, geliştirdiği tasarruflu ve elektrikli kombi ile ilgi odağı oldu.
Çocukluğundan bu yana başlayan merakı, bir şeyler icat etme hevesini yıllar içinde mesleğe dönüştüren elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, 50 yıldır bıkmadan her gün yeni bir icat ortaya çıkarmayı sürdürüyor. Yıllar önce Erzurum Emniyet Müdürlüğünden emekli olan elektrik teknisyeni ve 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı, daha önce "akıllı priz", "klimalı şapka, elektrik kayıp kaçağını önleyen cihaz, soğuk havalarda otomobillerde donan mazotu ısıtan ekipman ve soba zehirlenmelerini önüne geçmek için "jel" gibi ürünler geliştirmişti. Taşbaşı şimdi de tasarruflu, elektrikle çalışan pratik bir kombi yaptı.

“Her yerden talep geliyor”
Soğuğu ve uzun kış ayları ile meşhur Erzurum’da vatandaşlar yavaş yavaş kombilerini, kalorifer kazanlarını ya da sobalarını yakmaya başlarken, gelecek yüksek faturalar şimdiden korkutmaya başladı. Ebubekir Taşbaşı, Erzurumluların uzun süren soğuk kış aylarındaki fatura ve ısınma korkusunu az da olsa hafifletmek için kafa yordu. Sonunca elektrikle çalışan ve ısınmada yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlayan bir ısıtma cihazı geliştirdi. Taşbaşı, şimdilerde gelen cihaz talepleri karşısında mutlu olduğunu söyledi.

“Mevcut sistem bozulmuyor”
Taşbaşı, geliştirdiği cihazın evlerde ya da iş yerlerinde rahatça kullanılabileceğini belirterek, “Tesisat ya da sistemde hiçbir değişiklik olmuyor. Doğal gaza da gerek yok. Geliştirdiğim cihaz kombi yerine geçiyor. Şu anda sadece ısınmada kullanılıyor. Ancak istenirse mutfak ya da banyolardaki su ihtiyacını gidermede de kullanılacak hale getirebilirim. Özellikle Erzurum gibi soğuk bir yerde şehir merkezi başta olmak üzere köylerde de rahatça kullanılacak ve daha düşük faturalara katkıda olacak bir cihaz geliştirdim. 50 yıla 58’den fazla buluş sığdırdım. Vatandaşlar sağ olsun uygun fiyata mal ettikleri için buluşlarıma rağbet gösteriyor” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ