"Gelenekten Geleceğe" projesi yıl sonu sergisi düzenlendi

"Gelenekten Geleceğe" projesi yıl sonu sergisi düzenlendi

Genel 19.06.2025 14:24:20 0
Tarih: 19.06.2025 14:24 Güncelleme: 19.06.2025 14:24
Erzincan Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Gelenekten Geleceğe" projesinin yıl sonu sergisi gerçekleştirildi. Projede; 21 anaokulu, 150 öğretmen ve bin 500 öğrenci aktif olarak görev aldı.
Sergiye Vali Hamza Aydoğdu; Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Veysel Yanık, İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve birim amirleri katıldı.
Öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan el sanatları, geleneksel motifler ve kültürel unsurları yansıtan eserlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Vali Aydoğdu ve beraberindeki protokol üyeleri kesti.
Vali Aydoğdu, daha sonra sergiyi gezerek sergilenen eserleri yakından inceledi.
Sergide konuşma yapan Vali Aydoğdu, "Gelenekten Geleceğe" diyerek kurulan zarif köprünün tam ortasında, iki kıymetin bir arada yaşandığını belirtti. Vali Aydoğdu, "Bir yanda ecdadımızın bize emanet bıraktığı kadim değerler. Öte yanda ise çocuklarımızın hayalleriyle şekillenen aydınlık yarınlar. Zira biz, geçmişi sadece hatırlamakla kalmayıp ondan ilham alarak geleceği inşa etmenin gayretindeyiz. Bu sergide sergilenen her eser, çocuklarımızın hem hayal gücünün hem de ruh köklerinin bir yansıması. Onlar gönlüyle düşünen, eliyle üreten, aklıyla inşa eden bir neslin temsilcileri. Bizim görevimiz, onlara yürüyebilecekleri sağlam yollar bırakmak, onlara rehberlik etmektir" dedi.
Dünyanın büyük bir hızla değiştiğini ve bu değişime ayak uydurulması gerektiğini vurgulayan Vali Aydoğdu, "Ama şunu unutmamalıyız: Değerleri taşımayan bir bilgi, insanı insan yapmaz. Bizler bu topraklarda bilgiyi irfanla yoğurmayı, bilimi ahlakla süslemeyi, ilerlemeyi vicdanla birlikte düşünmeyi öğrendik. İşte bu yüzden, biz geleceğe yürürken elimizde sadece kodlar, robotlar, algoritmalar değil; vicdan, merhamet, adalet, vefa ve edep taşımalıyız" şeklinde konuştu.
"Gelenekten Geleceğe" projesinin çocuklara kültürel değerleri öğretmekle kalmayıp bu değerleri günlük yaşamlarına yansıtmalarına imkan sağladığını ve bu nedenle çok önemli olduğunu belirten Aydoğdu, bir eğitim öğretim dönemi boyunca büyük emekler verilerek ortaya çıkarılan serginin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ