Geleceğin teknoloji liderleri 13 Şubat Gençlik Merkezi’nde yetişiyor

Geleceğin teknoloji liderleri 13 Şubat Gençlik Merkezi’nde yetişiyor

Bilim ve Teknoloji 22.04.2025 18:15:24 0
Geleceğin teknoloji liderleri 13 Şubat Gençlik Merkezi’nde yetişiyor
Tarih: 22.04.2025 18:15
13 Şubat Gençlik Merkezi’nde başlayan robotik kodlama eğitimi, 8-18 yaş arası çocuk ve gençleri teknolojiyle buluşturuyor.
13 Şubat Gençlik Merkezi, teknoloji meraklısı çocuk ve gençleri geleceğin dünyasına hazırlıyor. 8-18 yaş arası katılımcılara yönelik başlatılan Robotik Kodlama Eğitimi ile gençler, robotların programlanması ve kontrol edilmesi süreçlerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
Eğitim kapsamında öğrenciler, kodlama mantığını kavrayarak bilgisayar sistemlerini daha iyi anlamayı öğreniyor. Algoritma geliştirme, mantıklı düşünme ve etkili problem çözme gibi temel beceriler de derslerin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu süreç, özellikle mühendislik ve matematik alanlarına ilgiyi artırarak gençlerin akademik gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
Robotik Kodlama Eğitimi, hafta içi 16.00-20.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 13.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Böylece okul saatleri dışında da gençlerin teknolojiyle iç içe vakit geçirmesi destekleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem