Gaziosmanpaşa deprem bölgesi için tek yürek

Gaziosmanpaşa deprem bölgesi için tek yürek

Genel 10.02.2023 19:11:17 0
Gaziosmanpaşa deprem bölgesi için tek yürek
Tarih: 10.02.2023 19:11 Güncelleme: 10.02.2023 19:11
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi 117 personel, 37 iş makinesi ve hizmet aracı ile bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, depremin yaralarını sarmak için gece gündüz vatandaşların yanında. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da uzman bir ekiple bölgede incelemeler yapıyor.
Depremin ilk saatlerinde 26 arama-kurtarma görevlisi, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hızla bölgeye sevk edildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma (GOPAR) ve İstanbul Arama Kurtarma ekipleri, AFAD koordinesinde arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Gaziosmanpaşa Belediyesinden 8 mühendis, AFAD yönlendirmesi ile Kahramanmaraş ve Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarına katıldı. 3 sağlık görevlisinin yanı sıra 80 destek personeli ve şoför de çalışmalarda görev alıyor.

37 iş makinesi ve hizmet aracı bölgede
Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, 4 kamyon, 1 tır, 3 kazıcı yükleyici, 1 yükleyici, 1 ambulans, 1 mobil fırın, 1 mobil mutfak, 1 mobil büfe, 24 otobüs ve minibüs ile bölgede çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, AFAD başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli biçimde yaraları sarmak adına canla başla çalışıyor.

Sıcak yemek, ekmek ve su ihtiyaçları karşılanıyor
Günlük 10 bin ekmek kapasiteli mobil fırın ve mobil mutfak, depremzede vatandaşların hizmetinde. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri bölgede sıcak yemek, ekmek ve su ikramı yapıyor. Ayrıca belediye tarafından yönlendirilen mobil büfe de günün farklı saatlerinde çorba, çay ve su ikramında bulunuyor.

35 yardım tırı bölgeye ulaştı
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve AFAD koordinesinde depremzedeler için yapılan yardım çağrısı, vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Akın akın yardıma koşan Gaziosmanpaşalılar, battaniyeden kışlık kıyafete, hijyen ürünlerinden ısıtıcı ve gıdaya birçok temel ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştırmak üzere teslim noktalarına getiriyor. Tırlara yüklenen malzemeler ardı ardına deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. Bu çerçevede 35 yardım tırı bölgeye ulaştı. Tırlarla birlikte ilk etapta 52 bin 335 kıyafet kolisi, 20 bin battaniye, 18 bin 963 gıda kolisi ve 4 bin 765 ısıtıcı depremzede vatandaşlara gönderildi.

Belediye bünyesinde yardım kampanyası yapılıyor
Deprem bölgesi için tüm imkanlarını seferber eden Gaziosmanpaşa Belediyesi diğer yandan kurum içinde de nakdi yardım kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın öncülük ettiği bağış kampanyasına, belediye yöneticilerinden personele yoğun bir katılım sağlandı. Toplanan bağışlar, depremzede vatandaşların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere AFAD’a ulaştırılacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ