Gazetecilik ile halkla ilişkiler ve tanım bölümleri akreditasyon sürecinde

Gazetecilik ile halkla ilişkiler ve tanım bölümleri akreditasyon sürecinde

Eğitim 20.11.2025 16:29:22 0
Gazetecilik ile halkla ilişkiler ve tanım bölümleri akreditasyon sürecinde
Tarih: 20.11.2025 16:29 Güncelleme: 20.11.2025 16:29
Malatya’da, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akreditasyon çalışmaları kapsamında İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından ziyaret edildi.
İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından yürütülen akreditasyon süreci kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, 17-19 Kasım 2025 tarihleri arasında yapıldı. Ziyarette Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akreditasyon değerlendirmesine alındı. Kurum ziyaretinin Ekip Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Ekip Eş Başkanı Dr. Recep Yaşar, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Esra İlkay İşler ve Doç. Dr. Sevinç Koçak; Gazetecilik Programı değerlendiricileri ise Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem ve Doç. Dr. Canan Dural, ekibin öğrenci değerlendiricisi ise Murat Ertuğrul oldu.
Programlar hakkında sunumlar gerçekleştirildi
Saha ziyaretinin ilk gününde değerlendirme ekibi, Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Değerlendirme süreci, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın sunumuyla başladı. Dekan Prof. Dr. Yatkın sunumunda fakültenin akademik yapısı, öğrenci imkanları, mevcut projeleri ve kalite geliştirme çalışmalarına dair ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın ardından Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Şentürk Kara ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Kılınç tarafından bölümler hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı.
Ziyaret kapsamında İLEDAK ekibi; İletişim Fakültesi’nin altyapı imkanlarını, eğitim ortamlarını ve akademik işleyişini yerinde inceledi; öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve dış paydaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi.
Üniversite yönetimi ve dış paydaşlarla görüşmeler yapıldı
İlk gün öğleden sonraki oturumda Ekip Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Ekip Eş Başkanı Dr. Recep Yaşar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad ve Prof. Dr. Ali Özer ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ekip başkanı ve ekip eş başkanı kurum ve birim yöneticileri ile görüştü.
Programın devamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Esra İlkay İşler ve Doç. Dr. Sevinç Koçak, Gazetecilik Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem ve Doç. Dr. Canan Dural önce dış paydaşlarla, ardından mezunlar, çift anadal (ÇAP) öğrencileri, özel ihtiyaçlı öğrenciler ve sınıf temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. Öğrenci değerlendiricisi Murat Ertuğrul ise öğrenci gruplarıyla ayrı değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanları ile toplantı ve evrak incelemesi yapıldı.
İkinci gün mekân ziyaretleri gerçekleştirildi
Kurum ziyaretinin ikinci gününde ise İletişim Fakültesinin mekânları gezildi. Fakülte içerisinde bulunan sınıflar, konferans salonu, kütüphane, laboratuvarlar, stüdyolar, atölyeler gezilerek bu alanların fiziki koşulları, donanım durumu ve kullanım uygunluğu yerinde değerlendirildi.
İkinci gün öğleden sonra ekip başkanı ve eş başkan, üniversite koordinatörlükleri ile görüşme sağladı. Bağımlılıkla Mücadele, Araştırma, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü başta olmak üzere çok sayıda koordinatörlükle bir araya gelen ekip başkanı ve eş başkan, birimlerin yürüttüğü çalışmalar, projeler ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Aynı zaman diliminde Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri tarafından bölümlerin öğretim elemanları ile görüşmeler sağlandı ve evrak incelemesi yapıldı.
Çıkış toplantısında değerlendirme raporu sunuldu
İLEDAK program değerlendirme ekibi gözlem ve değerlendirmelerine dayalı raporunu kurum ziyaretinin son günü olan 19 Kasım’da gerçekleştirilen çıkış toplantısında okudu. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ali Özer, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın ve Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları katılım gösterdi.
İLAD ölçütlerine göre yapılan Gazetecilik Bölümü genel değerlendirmesini Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün değerlendirmesini ise Prof. Dr. Esra İlkay İşler okudu. Daha sonra değerlendirme ekip başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, program değerlendirme raporunda yer alan Form 8’i İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’a ve Gazetecilik Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Şentürk Kara’ya teslim etti.
Süreç devam ediyor
Bundan sonraki süreçte Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Gazetecilik Bölümünün rapora ilişkin itirazlarını aktarabilecekleri 15 gün yanıtı beklenecek. İLEDAK değerlendirme ekibi, 15 gün yanıtını da dikkate alarak hazırlayacağı nihai raporunu İLEDAK yönetimine iletecek. İLEDAK yönetimi de raporu inceleyerek karar için İLAD Yönetim Kurulu’na sunacak. Akreditasyon konusunda nihai kararı, değerlendirme ekibinin raporu ve önerisi ışığında İLAD Yönetim Kurulu verecek. Sürecin 2 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ