Gazeteci Ziya Türk, Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini Gazeteciliğin Dünyasına Davet Etti

Gazeteci Ziya Türk, Van Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan gençleri gazeteciliğin dünyasına davet etti.

Van Haberleri 27.05.2024 00:53:00 1
Gazeteci Ziya Türk, Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini Gazeteciliğin Dünyasına Davet Etti
Tarih: 27.05.2024 01:14 Güncelleme: 27.05.2024 01:40

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde uygulanan Hikmet Projesi kapsamında öğrenciler mesleklerle ilgili olarak doğru bilgilendiriliyor. Okula davet edilen çeşitli meslek mensupları, meslekleri ile ilgili detaylı bilgileri öğrencilerle paylaşıyor. Hikmet Projesi, öğrencilerin meslek seçimlerini bilgili ve bilinçli olarak yapabilmeleri için destek veriyor.

 

GELECEĞİN GAZETECİLERİ HİKMET PROJESİ İLE YETİŞİYOR

Gazeteci Ziya Türk, Van'daki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek, gazetecilik mesleği hakkında değerli bilgiler ve deneyimlerini paylaştı. Bu buluşma, Hikmet Projesi kapsamında gerçekleşti, öğrencilerin doğru kariyer seçimleri yapabilmeleri için destekleniyor.

 

GAZETECİLİK MESLEĞİ ÜZERİNE AYDINLATICI SEMİNER

Van Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ziya Türk, öğrencilere gazeteciliğin temelleri, var oluş nedeni ve meslek etiğinin önemini anlatarak onları bu alana teşvik etti. Bilgilendirici etkinlik, öğrencilere gazetecilik mesleğine dair somut fikirler vererek, geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı oldu.

 

GAZETECİLİĞİN TANIMI VE TOPLUMSAL ROLÜ

Gazetecilik, toplumu olaylar, olgular ve fikirler hakkında bilgilendiren bir meslektir. Ziya Türk, seminerde gazeteciliğin sadece olayları rapor etmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumun dünyadaki yerini anlamasına ve karmaşık gerçekliklerle yüzleşmesine yardımcı olan bir rehber olduğunu vurguladı.

 

GAZETECİLİĞİN KRİTİK MİSYONU VE ETİK İLKELERİ

Gazeteci, kamuoyunu bilgilendirmek ve güç sahiplerini denetlemek gibi kritik görevleri üstlendiği için güvenilir olmalıdır. Türk, gazetecilik etiğini ciddiye alan ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan gazetecilerin toplum için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

 

GAZETECİLİK ALT DALLARI VE ÇEŞİTLİLİĞİ

Seminerde, gazeteciliğin birçok alt dalını da ele alan Türk, öğrencilere bu mesleğin geniş kapsamını gösterdi. Veri gazeteciliğinden moda gazeteciliğine kadar birçok uzmanlık alanındaki kariyer fırsatlarını dile getirdi.

GAZETECİLİKTE AKADEMİK VE PROFESYONEL YOLLAR

Gazeteciliğin bir üniversite eğitimi ile kazanılabilecek bir meslek olduğunu belirten Türk, gençlere akademik başarı ve mesleki gelişim arasındaki ilişki üzerinde durdu. Gazetecilik eğitiminin hem teorik hem de pratik yönleri olması gerektiğini vurguladı.

 

HİKMET PROJESİ VE GAZETECİLİK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Van Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen Hikmet Projesi sayesinde, birçok genç öğrenci gazetecilik mesleği hakkında derinlemesine bilgi sahibi oldu ve kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir yol çizme fırsatı buldu. Projede yer alarak mesleğini öğrencilere tanıtan Ziya Türk, genç nesillerin medya ve iletişim alanında bilinçli adımlar atmalarını sağlayan kıymetli bir katkıda bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Ebubekir Karakuş
27.05.2024 21:39:30
Gazeteciliğin politikada önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Toplumumuzun daha fazla doğru haber kaynaklarına ve doğru bilgiyi yaymaya cesaret edebilen gazetecilere ihtiyacı var.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem