FKA’dan 2026’ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80’i projelere ayrıldı

FKA’dan 2026’ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80’i projelere ayrıldı

Ekonomi 6.11.2025 14:40:11 0
FKA’dan 2026’ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80’i projelere ayrıldı
Tarih: 06.11.2025 14:40 Güncelleme: 06.11.2025 14:40
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli’de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80’inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısını Tunceli’de gerçekleştirdi. Elazığ Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Numan Hatipoğlu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıya, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Doğu, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak katıldı.

Vali Numan Hatipoğlu, "Ajansımızca, sosyal kapsayıcılığı güçlü, kaynakları verimli kullanan ve dirençli bir bölgesel ekonomi oluşturulması amacı ile TRB1 Bölgesi’nde faaliyet gösteren mikro/küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerinin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm yatırımlarının desteklenmesi için çalışmalar sürüyor. Kadınlar, gençler ve diğer kırılgan grupların ekonomik hayata katılımının artırılması, çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda yeşil üretim süreçlerinin ve iş modellerinin yaygınlaştırılması amaçlı uygulanacak 28 milyon TL bütçeli 2025 Yılı Yeşil ve Kapsayıcı Kalkınma Hibe Desteği Programı kapsamında değerlendirme süreçleri tamamlanıp başarılı bulunan projeleri ele alacağız" dedi.

Vali Hatipoğlu ayrıca, 2026 Yılı Taslak Çalışma Programı ve Taslak Bütçesi’nin değerlendirileceğini belirterek, "Yerel dinamikler doğrultusunda, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik durumu ve coğrafi potansiyelleri, atıl kaynakların değerlendirilmesi, yerel ihtiyaçların karşılanması, bölgede üretimi olmayan ancak başarı olasılığı yüksek sektörlerin geliştirilmesi, ileri-geri bağlantılı sektörlerin desteklenmesi, istihdam potansiyeli ve kümelenme etkisi gibi kriterler çerçevesinde hazırlanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında desteklenmek üzere belirlenen yatırım konuları kapsamında gelen başvuru sayılarını ve programa dair istatistiki verileri ele alacağız. Bununla birlikte, yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında ülkemizdeki 26 istatistiki bölge arasında en fazla başvuru alan 2. bölge olmamız ve bakanlıkça kalkınma ajansları arasında yapılan performans değerlendirmesinde 2024-2025 yılları faaliyet teması olarak belirlenen kadın girişimciliği sıralamalarında üst sıralarda yer alan ajansımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gayretlerin ve çalışmaların devamını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıda ajans tarafından 2026 yılında uygulanacak mali destek programları, teknik destek programları, sonuç odaklı program faaliyetleri ve yatırım destek ile tanıtım çalışmaları da görüşülecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ