Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece

Genel 24.07.2022 11:56:09 0
Fırıncıların sıcakta ekmek mücadelesi: Dışarısı 40, içerisi 100 derece
Tarih: 24.07.2022 11:56 Güncelleme: 24.07.2022 11:56
Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceyi bulduğu Elazığ’da fırıncılar, ekmek mücadelesini sürdürüyor. Ocak başının yaklaşık 100 dereceyi bulduğunu dile getiren fırıncılar, yaz aylarında mutlaka kilo verdiklerini ifade etti.
Kentte yaz mevsiminde etkili olan bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı giderek zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Hayatı olumsuz etkileyen sıcaklığa en çok maruz kalanlar ekmek fırınlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor. İnsanlar gölgede durmakta bile zorlanırken fırında ocak başında çalışan ustalar, hem fırının sıcaklığı hem de aşırı yaz sıcaklarıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 100 dereceyi bulan sıcakta çalışan ustalar, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üretimlerine aralıksız devam ediyor. Ekmek parasının zor olduğunu aktaran fırıncılar, yazın bol bol su içtiklerini ve zayıfladıklarını söyledi.
Yaz aylarında fırında çalışmanın çok zor olduğunu aktaran fırıncı Mustafa Ayta, “Dışarının sıcaklığı 40 derece olunca fırının sıcaklığı 100 dereceye yakın oluyor. Fırına yakın olan usta ve fırının arkası daha sıcak oluyor. Fırının arka kısmında hava sirkülasyonu olmadığı için çok sıcak oluyor. Bizim işimiz yazın çok zor. Aşırı tuz atarız, fazla su tüketiriz bunun yanında kilo veririz. Yaz aylarında fırıncılar mutlaka kilo verir, çünkü sıcaktan erirler. Fırıncılar için ekmek parası bu kadar zor. İşimiz görüldüğü gibi değil” dedi.
İşlerinin zor olduğunu ifade eden fırıncı Ahmet Kızılelma, “Her mevsimin ayrı bir güzelliği olduğu gibi yaz aylarının da bir zorluğu var. Tabi zorluk oldukça bir güzelliği de var. Sıcaklıklarla mücadele ediyoruz. Yaz aylarında çalışmak biz fırıncılar için zor oluyor ama elimizden geldiğince dayanmaya çalışıyoruz. Sıcaklıklarla mücadele etmek hem fırıncılar hem de inşaat sektöründe olanlar için zor. Ocağın önündeki ustamız için çalışmak daha da zor bir durum. Sıcak insanı bunaltıyor, yoruyor ama ne yapalım ekmek parası için çalışıyoruz. Dışarıdaki sıcaklığın ve fırının sıcaklığın birleşmesiyle burası hamam gibi oluyor. Durduğun yerde terliyorsun” diye konuştu.
Fırıncı Mehmet Durmuş ise, "İşimiz ağır bir meslek, ama ne yapalım şartlar böyle. Biz de ekmek parası için çalışıyoruz. Burada hava sıcaklığı 80 dereceyi buluyor" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ