Fırat Üniversitesinden Türkiye’ye örnek etkinlik: Sınav haftasında 50 çeşit lezzet, öğrencilere moral oldu

Fırat Üniversitesinden Türkiye’ye örnek etkinlik: Sınav haftasında 50 çeşit lezzet, öğrencilere moral oldu

Kültür Sanat 21.01.2025 10:16:53 0
Fırat Üniversitesinden Türkiye’ye örnek etkinlik: Sınav haftasında 50 çeşit lezzet, öğrencilere moral oldu
Tarih: 21.01.2025 10:16 Güncelleme: 21.01.2025 10:16
Fırat Üniversitesi (FÜ) Kadın Kolları, sınav haftasında öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel yemek ve pasta ikramlarını bu yıl da sürdürdü. Kadın akademisyenler ve eşlerinin hazırladığı yaklaşık 50 çeşit lezzet, üniversite kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere sunuldu. Etkinlik, öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, ev sıcaklığını hissettiren bu destek final haftasına moral kattı.
FÜ Kadınlar Kolu Öğrenci Destek Birimi, öğrencilerin sınav haftasında moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla geleneksel hale getirdiği yemek ve pasta ikramlarını bu yıl da sürdürdü. Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş liderliğinde, kadın akademisyenler ve akademisyenlerin eşleri tarafından hazırlanan, Elazığ yöresine ait lezzetler başta olmak üzere yaklaşık 50 çeşit yemek, üniversite kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere sunuldu. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve final haftasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, hem onların karnını doyurdu hem de ailelerinden uzak kalan gençlere ev sıcaklığını hissettirdi. Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, emeği geçenlere teşekkür etti.
Son dört yıldır geleneksel hale gelen bu etkinliği anlamlı bulduklarını ve etkinliğin sınav dönemindeki öğrencilere büyük moral olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, ’’Özellikle son dört yıldır artık üniversitemizde geleneksel hale gelen öğrencilerimizin final döneminde sınavlara moral ve motivasyonla hazırlanmaları için üniversitemiz kadın kolları tarafından evlerle yemek, pasta ve börekler hazırlayarak öğrencilerimize katkıda bulunuyorlar. Her şeyden önce üniversitemiz kadın kollarına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca öğrencilerimize de finallerde başarılar diliyorum. Yine öğrencilerimiz de büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bir çok öğrencimiz uzun süre ailesinden ayrı kalmakta. Dolayısıyla ev yemeklerini , annelerinin pastalarını, böreklerini, keklerini özlüyorlar. Bu vesileyle kadın kolları bu öğrencilerimize dokunduğu için tekraren onlara teşekkür ediyorum’’ dedi.
Etkinliğe katılan öğrenciler de duydukları memnuniyeti dile getirdi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Ahmed Eltayeb, ’’Kütüphanede ders çalışıyordum. Sonrasında masaları gördüm ve ne olduğunu anlayamadım. Üniversite kadın kollarının bizlere lezzetli yemekler getirdiğini öğrendim. Tam istediğimiz ve ihtiyacımız olduğu zamanda yaptılar. Bu arada bayağı da açtık, iyi geldi. Teşekkür ederiz’’ diye konuştu.
Yazılım mühendisliği öğrencisi Melda Eğri ise ’’Final haftasındayız, ben de buraya ders çalışmaya geldim. Kadın kollarının bizim için yaptığı etkinlik çok hoşumuza gidiyor. Karnımızı doyuruyoruz, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ