Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu

Genel 27.08.2024 09:40:12 0
Fikriye Nine 72 yaşında köyüne muhtar oldu
Tarih: 27.08.2024 09:40 Güncelleme: 27.08.2024 09:40
Oltu’nun İpekçayır köyü, yeni muhtarı 72 yaşındaki Fikriye Yavuz ile umut dolu bir döneme adım atıyor.
Oltu ilçe merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunan, içerisinde 8 hane yaşayan İpekçayır köyü, artık Fikriye Yavuz (72) nineden soruluyor. Oltu’nun İpekçayır köyünde 31 Mart yerel seçimlerinde mahalle muhtarlığına iki muhtar adayı vardı; 12 seçmeni olan mahallenin seçim sonrası iki muhtar adayı da 6’şar oy aldı, daha sonra Seçim Kurulu Şaban Yavuz ile Hasan Yavuz arasında kura çekti. Kura sonucunu Seçim Kurulu Şaban Yavuz’a teslim etti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Şaban Yavuz hastalanarak vefat edince boşalan muhtarlık makamı, köy heyetinde olan 72 yaşındaki Fikriye Yavuz’a verildi.
Yeni Muhtar Fikriye Yavuz’un ziyaretine giden Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan ile Oltu AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Yavuz köyde incelemelerde bulunurken, yeni muhtar köyüne yapılacak hizmetleri bir bir sıraladı, başkanlardan destek istedi.
Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Muhtar Fikriye Yavuz’un köyü için taleplerine kayıtsız kalmadı; acil olarak fırın, içme suyu ve köy yolunun genişletilmesini istedi. Başkan Adem Çelebi, "Bugün İpekçayır köyünün sorunlarını yerinde inceleyip bunlarla ilgili çözüm üretmek adına köyümüzü ziyaret ettik, hem de Oltu’muzda ilk ve tek olan kadın muhtarımızı, Fikriye teyzemizi ziyarete geldik. Fikriye teyzemiz muhtarlık seçimlerinde aza olarak yazıldı. Seçilen muhtarımız Allah rahmet eylesin, seçildikten sonra rahmetli olunca Fikriye teyzemiz birinci aza olarak muhtar olarak atandı. Şu an muhtarlık görevine devam ediyor. Biz de Fikriye teyzemizden İpekçayır köyünün sorunlarını dinledik. İlk aşamada yapılması gerekenleri teyit ettik. İnşallah en kısa sürede gerekeni yaparak Fikriye teyzemizin muhtarlık görevinde başarılı olmasını sağlayacağız" dedi.
Diğer muhtar adayı Fikriye Yavuz’un oğlu Hasan Yavuz, "Amcam Şaban Yavuz ile birlikte seçime girdik. Oylarımız eşit çıkınca Seçim Kurulu kura ile amcama muhtarlığı verdi. Daha sonra amcam hastalandı, vefat etti. Aza olan annem Fikriye Yavuz’a muhtarlık verildi, ben muhtar adayı oldum kazanamadım ama annem birinci aza olduğu için muhtar oldu. Ben bundan sonra anneme destek olacağım" dedi.
Köy sakinleri ise Fikriye Yavuz’un muhtar olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ