FETÖ, Deniz Kuvvetlerine böyle sızmış: 10 askeri sınavda ‘kodlama' çıktı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) Deniz Kuvvetlerine sızmak için Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Mülakat sınavlarında ‘kodlama’ yöntemi kullanarak giriş yaptıkları belirlendi.

Asayiş 23.03.2023 14:34:00 0
FETÖ, Deniz Kuvvetlerine böyle sızmış: 10 askeri sınavda ‘kodlama
Tarih: 23.03.2023 14:36 Güncelleme: 23.03.2023 14:34

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) Deniz Kuvvetlerine sızmak için Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Mülakat sınavlarında ‘kodlama’ yöntemi kullanarak giriş yaptıkları belirlendi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü uzmanlarınca hazırlanan bilirkişi raporlarına göre, 10 askeri sınavda FETÖ’nün bu yöntemle elemanlarını TSK’ya yerleştirdiği ortaya çıkarıldı.

 Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, hücre yapılanmasında “mahrem sorumlu” olduğu tespit edilen 1 sivil, 1 eski askeri personel ve 13 askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı verilmiş, 21 Mart Salı günü İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 14 FETÖ üyesi yakalanmıştı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü uzmanları, örgütün kullandığı “kodlama” yöntemini deşifre etti

Yürütülen operasyona ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Başta Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) olmak üzere yıllarca sınav sorularını çalarak devlet kurumlarını ele geçiren FETÖ/PDY'nin, Deniz Kuvvetlerine sızmak için askeri sınavlarda kullandıkları “kodlama” yöntemi deşifre oldu. Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Mülakat Sınavlarına giren örgüt üyesi adayların numaralarına göre seçildiği ortaya çıktı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü görevlilerince hazırlanan ‘Bilirkişi Raporları'na yansıyan usulsüzlüklere göre 10 askeri sınavda FETÖ'nün bu yöntemle elemanlarını TSK'ya yerleştirdiği ortaya çıkarıldı.

2011 ve 2016 arasında yapılan sınavlar Bilirkişi Raporunda

Raporda, 2011 yılı Deniz Harp Okulu mülakat sınavında, aday numarasının 3. ve 4. hanesinin toplamı 7- 8-9-10-11-12-13 olan, 2012 yılı Deniz Harp Okulu mülakat sınavında, aday numarasının 2. ve 5. hanesinin toplamı 0-1-3-4-7-9-11-12-13-14-16-17 olan, 2013 yılı Deniz Harp Okulu mülakat sınavında aday numarasının 2. ve 3. Hanesinin toplamı 9-10-11-12 olan, 2014 yılı Deniz Harp Okulu mülakat sınavında, TCKN 3.hanesi ile aday numarasının 3. hanesinin toplamı 3-5-9-11-14 olan, 2015 yılı Deniz Harp Okulu mülakat sınavında, adayın TCKN 10. hanesi ile aday numarasının 5. hanesinin toplamı 8-9-10 olan, 2012 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavında, aday numarasının 2. ve 5. hanesinin toplamı 7-11-12-13-14-15 olan, 2013 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavında, aday numarasının 2. ve 3. hanesinin toplamı 9-10-11-12 olan, 2014 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavında, adayın TCKN 3. hanesi ve aday numarasının 3. hanesinin toplamı 9-14 olan, 2015 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavında, adayın TCKN 10. hanesi ve aday numarasının 5. hanesinin toplamı 8-9-10 olan, 2016 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavında, adayın TCKN 9. hanesi ve aday numarasının 4. hanesinin toplamı 5-7-15-17 olan aday numaralarının özel bir formülle kodlandığı ortaya çıkarıldı.

Söz konusu sınavlara 88 bin 85 kişinin girdiği, 33 bin 986 şahsın bu yöntemle kodlandığı, 11 bin 717 şahsın sınavları kazandığı, kazananlardan 9 bin 994 kişinin kodlamaya uyduğu, kodlanarak kazanan adayların tüm kazananlara oranının yüzde 84,95 olduğu ortaya çıktı. Rapora göre örgüt tarafından yönlendirilen ve kodlanarak kesin kayıt yaptıranların tüm kesin kayıt yaptıranlara oranının ise yüzde 90'ın üstünde olduğunu gösteriyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ