Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Conferance League eleme maçında sahasında Aston Villa'ya 1-0 mağlup oldu.

Van Spor 23.01.2026 01:31:00 0
Fenerbahçe, Kadıköy
Tarih: 23.01.2026 08:54 Güncelleme: 23.01.2026 08:54

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Conferance League eleme maçında sahasında Aston Villa'ya 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü 25. dakikada Jadon Sancho'dan geldi. İşte Kadıköy'de oynanan heyecan dolu mücadelenin detayları, gol pozisyonları ve dakika dakika maç analizi.

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Direndi Ama Kazanamadı!

UEFA Avrupa Ligi Conferance League play-off turunun ilk maçında Fenerbahçe, İngiliz temsilcisi Aston Villa'yı ağırladı. Süper Lig'in güçlü ekibi, kadrosunda yıldız isimler bulunduran rakibi karşısında sahasında galibiyeti yakalayamadı. Mücadele, Aston Villa'nın ilk yarıda bulduğu golle 1-0 sonuçlandı. Sarı lacivertli ekip, özellikle ikinci yarıda peş peşe geldiği gol fırsatlarını değerlendiremeyince rövanş maçına gol skoruyla dezavantajlı başlayacak.

İlk Yarıda Gol Sessizliği ve Villa'nın Öne Geçişi

Maçın başlangıç dakikaları iki takımın da dikkatli oyunuyla geçti. İlk ciddi pozisyon 6. dakikada konuk ekipten geldi. Youri Tielemans'ın kornerinden Tyrone Mings'in kafa vuruşu üstten auta gitti. 10. dakikada ise Fenerbahçe'nin ortasaha yıldızı Fred, ceza yayı üzerinden denediği şutta topu kaleci Marco Bizot'a gönderdi. 20. dakikada Jhon Duran'ın asistinde Marco Asensio'nun vuruşu da Fenerbahçe kalesini koruyan Ederson'da kaldı.

Dakikalar 25'i gösterdiğinde ise skor değişti. Matty Cash'in sağ kanattan yaptığı ortada, İsmail Yüksek'ten seken topu kale önünde Jadon Sancho, kafa vuruşuyla ağlara yolladı ve Aston Villa öne geçti: 0-1. İlk yarının bitimine yakın, Sancho'nun bir gol daha bulma girişimi, bu kez Milan Skriniar'ın müthiş bir çıkışıyla önlendi.

İkinci Yarıda Fenerbahçe'nın Baskısı ve İptal Edilen Goller

Dinamikleri değiştirmek isteyen Fenerbahçe, ikinci yarıya daha etkili başladı. 60. dakikada Fred ve Duran'ın paslaşması sonrası Anderson Talisca'nın mükemmel pozisyonunda yaptığı vuruş, yine kaleci Bizot tarafından çıkartıldı. Fenerbahçe'nin gol arayışı sürerken, 65. dakikada büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. İsmail Yüksek'in ağlarla buluşturduğu top, VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Fenerbahçe pes etmedi ve 67. dakikada bu kez Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda yine Bizot, köşede kalan topu çıkardı. 75. dakikada ise sarı-lacivertli taraftarlar yine ayağa kalktı. Kerem Aktürkoğlu'nun gol sevinci, bir kez daha VAR kararıyla son buldu. Pozisyon, ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Son dakikalarda da Jhon Duran'ın kafa vuruşu gol olmayınca Fenerbahçe, mağlubiyeti kabullenmek zorunda kaldı.

Maç Sonuçları ve Değerlendirme

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, rövanş maçına 1-0 gibi tek gol farkıyla dezavantajlı olarak gidecek. Teknik Direktör Domenico Tedesco'nun önümüzdeki hafta İngiltere'de oynanacak maç için takımını ofansif anlamda daha verimli hale getirmesi gerekecek. Aston Villa ise Unai Emery yönetiminde kritik bir deplasman galibiyeti alarak bir adım öne geçti. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi, Avrupa kupalarına katılım için oldukça kritik bir öneme sahip olacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ